אונקולוגיה - בלוטת ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/12/2001 | 12:04 | מאת: רות

ברצוני לדעת לאיזה מימדי תוצאה יכולה להגיע בדיקת ה - P.S.A והאם תוצאה של 149 היא מסוכנת. מדובר בסרטן ערמונית עם גרורות לעצמות ולאגן. מזה 4.5 שנים. תודה רות

05/12/2001 | 17:48 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

תצטרכי להמתין לתשובה מוסמכת של דר' אריאלי. תוצאת PSA נבחנת בהקשר לפרמטרים האחרים. התוצאה שהזכרת גבוהה. מאחר שהגבר הנבדק חולה מזמן, היא צריכה להבדק בהקשר לבדיקות שהיו לפני כן ושאר הממצאים. מאחל רפואה שלמה דני

08/12/2001 | 21:52 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרות שלום התוצאה מעידה שאכן יש התפשטות גרורתית. אם הPSA ממשיך לטפס (איזה טיפול מקבל החולה הורמונלי או כמיוטרפי??) יש לחפש דרכים אחרות לטפל במחלה. לילה טוב ד"ר אריאלי נ.ב. אם מצבו הכללי מאפשר אני מציע לו להצטרף לקבוצת התמיכה לחולי סרטן הערמונית.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת