הקרנות פנימיות

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

26/11/2001 | 19:32 | מאת: רונית

אבי בן 70, חלה בסרטן הערמונית . המליצו לו (האורולוג והאונקולוג) על טיפול במחטים עם חומר רדיואקטיבי שמשתחרר עם הזמן. שאלותי הן 1. בד"כ מה הן תופעות הלוואי השכיחות לאחר טיפול מסוג זה ומתי יוכל לחזור לעבודה? 2. מה היתרון של טיפול כזה על הקרנות חיצוניות פרט ל"חסכון בזמן" 3. מה הסטטיסטיקה לגבי ריפוי מלא ואי פגיעה באיכות החיים לאחר טיפול מסוג זה.

26/11/2001 | 20:33 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לשאלה כזאת תצטרכי לחכות לשובו של דר' אריאלי או לפנות לאורולוג שלכם לקבלת מידע מלא (זו זכותכם לפי חוק) ו/או לקבל דעה שניה.

28/11/2001 | 21:49 | מאת: צפוני

לרונית שלום עברתי טיפול זה לפני תשעה חדשים 1. הטיפול מתבצע בדרך כלל ביום חמישי וחזרתי לעבודה ביום ראשון לאחר שני ימי מנוחה תופעות לוואי. אינן זהות אצל כל המטופלים והן חולפות לאחר זמן לא רב. באחר סטארמד ניתן לקרוא את תופאות הלוואי של כל סוגי הטיפולים. יתרון -הטיפול מתבצע בחדר ניתוח יום ללא חתחים ותפרים גומרים והולככים הביתה . למרות זאת אני חוזר שוב הדברי ם משתנים ואינם זהים אצל כל המטופלים.

08/12/2001 | 22:36 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לצפוני שלום אני שמח שעברת את זה כל כך בקלות . לצערי הרב לא אצל כולם זה כמו אצלך. צפוני זה צפון ת"א או הגליל או הקוטב הצפוני???? אם אתה לא רחוק מדי הייתי מציע לך להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו לחולי סרטן. לילה טוב ד"ר אריאלי

08/12/2001 | 22:31 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרונית שלום הרעיון של ברכיטרפיה (טיפול במחטים רדיאקטיביים) היינו לתת קרינה מקומית לערמונית מבלי לפגוע ברקמות מבסביב כפי שיכול להיות בקרינה חיצונית. אני לא חושב ש"החיסכון בזמן" הוא החשוב. ישנם מטופלים רבים שנהנים מתוצאות טיפול זה, ללא שום בעיות אבל ישנם בודדים שסובלים מאד עקב הטיפול. יש מספר מקרים של עצירת שתן או כאבים עזים מאד כמו לאחר קרינה רגילה. למזלנו המקרים הללו מועטים ,אבל אין זה נכון שאף פעם אין ת. לוואי. אם מצבו של אביך מאפשר הייתי ממליץ לכם להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו לחולי סרטן הערמונית. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת