כאבים בבדיקה הרקטאלית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

14/05/2006 | 03:44 | מאת: מרדכי

שלום, אני גבר בן 49 שהתחיל להרגיש חוסר התרוקנות מספקת בהשתנה. בבדיקה הרקטאלית אצל האורולוג נמצא שערמונית קצת מוגדלת . psa total 2.88 psa free 0.69 . קיבלתי קסטרל כדור ליום וזה שיפר השתן אבל בזמן הבדיקה הרקטלית הרגשתי כאב ושורף במקום שכנראה הוא מול הערמונית. אני מרגיש לעיתים לחץ ולעיתים כאב באותו מקום. גם בזמן יציאת צואה אני מרגיש לעיתים כאב ו לחץ במקום הזה. גם אני מרגיש שזה גורם להפרעות ביציאה של צואה כי כנראה אולי עקב הכאב באותו מקום המעי מתכווץ וסוגר את מעבר הצואה החוצה. לעיתים הצואה בדרכה החוצה וכאשר מגיעה לאותו מקום של כאב יש כמו רפלקס חוזר של השריר והיא חוזרת פנימה וחוזר חלילה. ע"י ה קסטרל זה השתפר אך רק במקצת. האם ידוע לך מה יכול להיות הבעיה ומה הפתרון? רב תודות.

14/05/2006 | 14:39 | מאת: יעקב

למרדכי שלום. הבדיקה הרקטלית אינה כואבת ואינה גורמת כל נזק ( בסך הכל מדובר בהכנסת אצבע לרקטום ומישוש הערמונית) אם יש לך כאבים ביציאת הצואה כנראה שמדובר בטחורים. לדעתי טוב תעשה אם תפנה לפרוקטולוג לבדיקת העניין. בריאות טובה. יעקב

16/05/2006 | 00:29 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליעקב שלום כאבים בזמן לחיצה על הערמונית עצמה יכול להיות סימן לדלקת בערמונית. אורולוג עם נסיון יכול לאבחן זאת. כמובן במקביל צריך בירור פרוקטולוג עקב מס' סיבות כפי שכתבתי למרדכי . ד"ר אריאלי

16/05/2006 | 00:22 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למרדכי שלום יתכן שהמדובר בדלקת בערמונית. התייעץ עם האורולוג שלך לגבי בירור דלקת בערמונית וטיפול אנטיביוטי + פרמיקסון. במקביל כדאי לעבור בדיקה אצל פרוקטולוג כדי לשלול בעיה רקטלית אחרת : פסורה, דלקת- פרוקטיטיס, טחורים גידול וכו'. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת