ערכים שונים של psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

21/11/2001 | 08:59 | מאת: זהבה

תודה על ההתיחסות הכנה שלך. יש לי עוד שאלה - האם הבדיקה של האולטרסאונד הרקטלי+ביופסיות נעשית בהרדמה כלשהי (חלקית או טשטוש).וכן כמה זמן היא לוקחת. זהבה.

21/11/2001 | 10:11 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

שוב מתוך נסיון אישי. לא קבלתי שום הרדמה או טשטוש וגם מראיה לאחר מעשה לא ראיתי צורך בכך. הבדיקה לא מאד קשה ואולי הפחדתי אותכם יותר מדי. מאידך אני בן אדם בריא בדרך כלל ויש לי סף כאב גבוה למדי. לא שהבדיקה כואבת, אבל לוקחים מספר דגימות (כזכור לי 10 ) ולקראת הסוף הרגשתי אי נוחות הולכת וגוברת. הייתי שוקל לשאול את הרופא אם רצוי לקחת לפני הבדיקה משהו להרגעה כמו VABEN . אני עשיתי את הבדיקה ב"מור" בבני ברק, והלכתי לבד כי אשתי היתה חולה מאד. אם את מלוה את בעלך, אני מניח שזה יעבור עוד יותר בקלות, אם כי כמובן לא תוכלי להכנס לחדר הבדיקות. תנסי לשכנע את הבודק לא להשאיר את בעלך לבד ולתת לך להכנס כשהוא יוצא מהחדר, אם כי זה לא קריטי בכלל. הייתי רוצה להסביר שמרבית המקרים של ערמונית מוגדלת מתבררים כלא ממאירים. גם במקרה של ממאירות יש כיום אופציות טיפוליות רבות, חלקן לא קשות, אבל אל זה נדבר אחרי שבעלך יעבור את הבדיקה. קחו בחשבון שלוקח זמן לא מבוטל עד שתקבלו תוצאות. תבינו שאני מדבר לא כבעל מקצוע אלא כאדם שעבר את הנתיב הזה. גם קרוב משפחה קרוב שלי עבר את זה בשנה החולפת, אצלו נמצאה ממאירות ולוויתי אותו בלבטים שלו לבחירת הטיפול המתאים לו. אם יש לכם שאלות שאינכם רוצים להעלות בפורום, אל תהססו לפנות אלי באימייל. דני

23/11/2001 | 00:05 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני אין חכם כבעל נסיון. אל תשכח שאתה לא רק בריא בגופך אלא ,עד כמה שהצלחתי להכיר אותך, גם בנפשך. סף כאב הוא דבר אינדיבידאולי .חשוב שנעודד את "החברה", אבל לא כולם עוברים את זה כמו פיקניק. צריך לשים את הדברים בפרופורציה. כבר אמרתי לך שאתה נהדר ????? בידידות רבה ד"ר אריאלי נ.ב. שבוע הבא אני בכנס אורולוגי ,אל תצפו לתשובות

22/11/2001 | 23:59 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לזהבה היקרה הבדיקה נעשית במכוני הדמייה לכן היא ללא הרדמה. כל הבדיקה עורכת 5-10 דקות. טיפה לא נעים ,אבל מה זה לעומת כל הסבל שעוברות הנשים(לידה וכו') לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת