ניתוח בחול להוצאת הגידול ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/11/2001 | 22:37 | מאת: אור

שלום עברתי ניתוח בחול להוצאת הגידול ערמונית בעלות של 25000$ +7500$ טיסות יש לי ביטוח משלים בקופ"ח לאומית הם מציעים לי השתתפות של 12000 שח האם זה נכון לאחר הוצאה של כ140000 שח להלן הפרוט הרפואי אודה לעצתך . אחרי גילוי הגידול פנינו לפרופ' , הוא טען שגודלו ומיקומו של הגידול לא מאפשר ניתוח והטיפולים האפשריים במקרה שלי הם: הקפאה – שהיא טיפול חדשני, הקרנות או כימותרפיה. הפרופ' המליץ על הקפאה. ביתי , שהיא רופאה, לא קיבלה את הטענה שלא ניתן לנתח, (שלדעתה זו הדרך בעלת הסיכוי הגדול ביותר להיפטר מהגידול לתמיד) ,ושלחה אותי להתייעץ עם מומחה נוסף – וגם עם דר' ויגודה שניהם שללו את אופציית הניתוח מאותה סיבה – גודל הגידול ומיקומו. דר' לא המליץ על הקפאה ואמר שהטיפול הכדאי ביותר – הקרנות. הוא אמר שאני צריך כ –50 הקרנות שעלותם כ – 100000 שח, הוא אף קבע לי תור לתחילת ההקרנות ל – 8 בנובמבר. ביתי עדיין סירבה לקבל את הטענה שלא ניתן לנתח והחליטה להתייעץ עם מרכזים בחו"ל. לאחר ברורים הפנו אותנו למרכז בארה"ב, פנינו אליהם שלחנו להם את כל הבדיקות שנעשו בארץ כולל ביופסיה, הם חזרו אלינו ואמרו שניתן לנתח אותי וקבעו לי תור לניתוח. (כשדרשמע שבארה"ב מוכנים לנתח אותי הוא לא האמין ורצה לדבר עם הרופא שם כדי להסביר לו מדוע לא ניתן לנתח אותי). זו הסיבה שביצעתי את הניתוח בחו"ל ולא בארץ, הייתי מעדיף אלפי מונים לבצע את הניתוח בארץ כשכל משפחתי איתי בשפה שאני מבין, ללא הוצאות כספיות אסטרונומיות וללא הטיסה הקשה וטלטולי הדרך שעברתי במשך 24 שעות בחזרה לארץ וזאת 3 ימים אחרי ניתוח קשה..

21/11/2001 | 10:15 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני לא חושב שדר' אריאלי הוא האיש המתאים לענות על שאלתכם. יש פורום שכן בנושאי ביטוח רפואי שהמנחים והחברים בו עזרו לי מאד בבעיה (הרבה יותר פשוטה) שהיתה לי.

23/11/2001 | 00:14 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני מעבר לצד הכספי יש כאן הרבה כעסים ולחצים נפשיים. חשוב לו מאד להגיע לקבוצה . ד"ר אריאלי

23/11/2001 | 00:12 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאור שלום אני מקווה שלפחות עברת את הניתוח בשלום. זה הכי חשוב. אני חושב שאתה " סוחב" הרבה תסכולים וכאב לב לאור כל מה שספרת. הייתי מציע לך להצטרף אלינו לקבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית, שם תוכל לדבר על כל העיניין עם אנשים שעברו מסלול דומה או שונה משלך. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת