דלקת בערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

17/11/2001 | 16:46 | מאת: דניאל

לחברי הפורום וד"ר נכבד שלום. בשנה האחרונה נתגלתה בעיית פריון אצלי, וירידה באיכות הזרע. כל הבדיקות שבוצעו בנושא פריון היו תקינות, לרבות טיפולים שקיבלתי אך איכות הזרע נותרה ירודה. ניגשתי לרופא אלטרנטיבי ומבדיקה שביצע בי (רקטאלית) הודיע לי שיש לי ערמונית מוגדלת ושיש דלקת כרונית בערמונית. והסביר לי על הטיפול שעליי לעבור. ניגשתי לרופא, ביצעתי בדיקת 3 כוסות ובסופו של דבר נאמר שאין דלקת. אולם זרימת השתן שלי חלשה מאוד והרופא אמר שכנראה שהערמונית מוגדלת. הרופא נתן לי לשתות במשך 10 ימים דוקסילין, אולם אין שום שיפור בזרימת השתן. שאלותיי הם : האם יש קשר בין דלקת בערמונית לירידה בפריון או באיכות הזרע ? איך ניתן לקבוע בוודאות ערמונית מוגדלת או דלקת - למרות הבדיקות שביצעתי . איזה טיפול יש והאם פתרון הדלקת יכול להביא לעליה באיכות הפריון חזרה ? לתשובתך אודה.

17/11/2001 | 17:52 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אין דבר כזה כמו רופא אלטרנטיבי. או שהוא רופא או שהוא רופא אליל. קרוב למחצית הגברים סובלים מערמונית מוגדלת בגיל מתקדם. האורולוגים מיומנים למדי בבדיקת התופעה. בקש קודם כל מרופא המשפחה בדיקת PSA ותעשה תור אצל אורולוג עם תוצאות הבדיקה. אם אחרי זה תהינה לך שאלות חזור לפורום אבל אל תשכח לציין את גילך. תהיה ברי ושבוע טוב.

22/11/2001 | 12:51 | מאת: דניאל

דני לא רופא מטפל שלום. א. אני בן 33. ב. מה זה PSA? ג. לא זכיתי לתשובות ברורות ומדוייקות מהרופא המטפל.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת