הקרנות

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

12/11/2001 | 21:33 | מאת: בן מודאג

אבי אמור להתחיל טיפול בהקרנות (כ40 הקרנות) איך בדיוק מתבצעת הקרנה? האם טיפול בקרינה מתבצע חצונית לגוף או שמא מחדירים משהו על מנת לבצע את ההקרנה? האם הטיפול מתאפין בכאבים? מהם השפעות הלוואי השכיחות? תודה מראש, בן מודאג.

12/11/2001 | 23:53 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לבן המודאג שלום ההקרנות נעשות לרוב חיצונית לגוף ( פרט לטיפול מיוחד שנקרא ברכיטרפיה ,בו מוחדרים מחטים רדיואקטיביות לאזור הגידול). המכשירים המודרניים כיום היינם תלת ממדיים ולכן הנזק מופחת. אין שום כאבים בזמן הטיפול עצמו. ת. ללואי של הטיפול יכולות להיות צריבה או דימום במתן השתן, שלשולים וכאבים בפי הטבעת. לתווך ארוך יכולה להיות פגעיה בתפקוד המיני והצרויות בשופכה. ברוב המקרים ת.לוואי אלו נעלמות לאחר מספר חדשים. אם מדובר בסרטן הערמונית היינכם מוזמנים להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו. שם תוכלו לפגוש אנשים שעברו את כל מגוון הטיפולים כולל הקרנות. לילה טוב , אתה בן נהדר ד"ר אריאלי

15/11/2001 | 03:21 | מאת: שי

אל: ד"ר אריאלי מאת: שי. שלום רב. נא הודיעני מתי והיכן מתקימת פגישה של קבוצת התמיכה. תודה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת