תוספים לבעיית הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

12/11/2001 | 00:40 | מאת: שלמה בן דוד

לא נתגלה אצלי עד היום (לפחות כך טוען רופא המשפחה) שום בעיה מיוחדת בבלוטת הערמונית ובכל זאת יש לי לעיתים מעט הפרעות בהטלת השתן למרות שאני נוטל דיזוטיאזיד להורדת לחץ הדם. בבדיקת דם PSA התוצאה היתה 1 בכל בדיקת שתן מוצאים אצלי אריטרוצים עד 10 מאחר ואני חרד שלא יתפתח משהו רציני התחלתי על דעת עצמי לקחת מידי יום טבליית אבץ וקפסולה SAW PLAMETTO שאלתי היא האם התוספים הנ"ל אכן מונעים הגדלת הערמונית והאם תוצאות הבדיקות שהזכרתי אכן מוכיחות שאין לי כל בעיה כרגע? תודה על תשובתך.

12/11/2001 | 16:31 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

דר' אריאלי המליץ פעמים רבות תוסף בשם PROSAFE שכנראה הוכח שמקטין את הסיכון של סרטן הערמונית. אני לא רופא, אבל כדוריות אדומות בשתן דורש בדיקה. לא הייתי עובר על זה לסדר היום עם תוספי מזון. יש מקורות אפשריים חוץ מהערמונית.

13/11/2001 | 00:04 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לשלמה שלום למרות שאני ממליץ על תוסף מזון כפי שדני ידידי כתב לך, אני נתנגד באופן עקרוני להתחיל כל סוג של טיפול אפילו צמחי ללא בדיקת אורולוג. האם דם בשתן 10 זה בבדיקה כימית או תוצאה של מיקרוסקופ? המשמעות שונה. מכל מקום אצל גבר לא צריך להיות דם בשתן בכלל ויש לעבור בירור מלא של מע' השתן , כליות שופכנים וכיס השתן ע"י רופא אורולוג. אני מציע לך לעבור בירור כזה ורק אם לא ימצא שום גורם לדם בשתן אפשר לשקול תוסף מזון. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת