"תתרגל"

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/11/2001 | 21:25 | מאת: אבי

שלום רב ! ברצוני לברר האם קיימת אפשרות שדחית ניתוח להסרת הערמונית תגרום לכך ששלפוחית השתן "תתרגל" להחיל נפחים קטנים של שתן, כך שגם לאחר הניתוח תישאר תופעת תכיפות בהטלת השתן (עקב חוסר הגמישות של דופן השלפוחית)

06/11/2001 | 08:48 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני יכול להגיד לך מהנסיון שלי שאחרי ניתוח (לא ראדיקלי - כלומר רק הוצאת תוכן השלפוחית) אחרי שקודם הייתי במשך שנים משתין בתכיפות גדולה (לבסוף כל חצי שעה בערך) , ואחרי החלמה של שבוע שבועיים, הופתעתי שאני לא מרגיש צורך להשתין שעות רבות, ואז בזרם חזק ששכחתי שקיים. התעבות שרירי השלפוחית אצלי כנראה גרמו להגברת הזרם יותר מכל דבר.

06/11/2001 | 23:32 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני נראה לי שהתכוונת להוצאת תוכן הערמונית ובטעות כתבת שלפוחית. ד"ר אריאלי נ.ב. אתה איש נחמד ואני שמח שהניתוח עזר לך.

06/11/2001 | 23:30 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאבי שלום שאלתך מזכירה את התקופה שניסו להרגיל בצה"ל למשעת מיים עד שמספר חיילים התייבשו. אין מצב של התרגלות או לא . יש הוריות (אינדיקציות) מדוייקות מתי לעשות ניתוח או לא. אף פעם לא מאוחר לבצע ניתוח ולא כתוב בשום ספר שכל גבר חייב לעבור ניתוח כזה. אני כרופא מנתח מעדיף תמיד לנסות את כל האמצעים למיניהם שעומדים לרשותי כדי לטפל בבעיהבצורה שמרנית. רק באותם המקרים שאני משוכנע שאין דרך אחרת אני ממליץ על ניתוח. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת