פרוסטטה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

02/11/2001 | 07:45 | מאת: מאיה

אבא שלי (62) סובל בתקופה האחרונה מצריבה בעת מתן השתן. האם הדבר יכול להעיד על בעיה בבלוטת הערומנית או שמה זו חלק מספטום של ההתקררות - במשך הימים האחרונים הוא סובל גם משפעת. האם יש קשר בין השיניים. או שהמצב מחייב בדיקת הערמונית. בתודה מאיה

02/11/2001 | 13:41 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שתקבלי תשובה מוסמכת ממנהל הפורום: צריבה במתן שתן מעיד בדרך כלל על זיהום בדרכי השתן. רופא המשפחה בודאי יתן הפניה לבדיקת שתן כללית ותרבית, ואולי יחליט מיד אחרי מתן הדגימה על טיפול תרופתי זה או אחר. הסימנים לבעיות ערמונית הם בדרך כלל שונים מזה.

04/11/2001 | 00:30 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני אין מספיק מידע. יכול להיות שאם תשאל את האדון יתברר שיש גם זרם חלש וכו' בניגוד לנשים, גם זיהום בדרכי השתן בגיל הזה קשור עם חסימה( כלו' ערמונית). מגיע לו בירור מלא כולל PSA+US. ד"ר אריאלי

04/11/2001 | 00:26 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למאיה שלום כל גבר מעל גיל 50 חייב להבדק ע"י אורולוג, ודאי בגיל 62. אין קשר בין שפעת לערמונית, אבל אם זה מה שיביא אותו לבדיקת רופא אורולוג , זה מצויין. שימרי על אביך. ד"ר אריאלי

04/11/2001 | 08:04 | מאת: מאיה

לדני ולד"ר אריאלי תודה רבה על התייחסותכם המהירה, רציתי רק לשאול עוד שאלה אחת נוספת האם לדעתכם קיים קשר בין מחלת הפרקינסון לבעיה בתפקוד בלוטת הערמונית? (אבא שלי סובל ממחלת הפרקינסון בשלב התחלתי ביותר) בתודה מקרב לב מאיה

04/11/2001 | 21:57 | מאת: יואל

חבר קרוב אובחן עם סרטן + גרוורת בעצמות מהם הטיפולים האפשריים ומהם סיכויי ההחלמה לטיפולים השונים ברור שישנם המלצות של הרופאים אולם לא תמיד מועלים כל האפשרויות בשלב ראשון הומלץ טיפול הורמונלי אולם נראה שזה טוב שמני - מה אחרי זה האם ישנם טיפולים ותרופות אלטרנטיביות מומלצות לחיזוק ועזרה תודה יואל

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת