נתוח - ערכים

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

28/10/2001 | 07:59 | מאת: יעקב פרידמן

שלום רב , מה משמעות הניתוח : " חתך פנימי של הערמונית " מה מבצעים בדיוק בניתוח , ואיך הוא משפיע על החסימתיות ? שארית ערמוני ת אחר ניתוח : 3,9-4,59-4,93 ס"מ , מה אומרים הערכים כנ"ל , האם הם בגדר הנורמה ? כמו כן , שארית השתן 33 סמ"ק ? תודה עבור תשומת הלב לתשובתך אמתין בברכה יעקב

01/11/2001 | 19:26 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליעקוב שלום אני מניח שאתה מתכוון לחיתוך פנימי או יתר מדוייקTRANSURETHRAL RESECTION OF PROSTATA או בקיצור TUR-P . זאת שיטה ניתוחית שנעשית בעזרת מכשיר הנקרא רזקטוסקופ(דומה לציסטוסקופ רגיל), אבל מצוייד בקשת חשמלית. המנתח חודר דרך השופכה (ללא חיתןך בבטן)תוך כדי הסתכלות עד אזור הערמונית וכורת שכבות שכבות של הערמונית ובמקביל יכול לצרוב עורקים מדממים. כל הפעולה נעשית תרך שטיפה מתמדת עם נוזלים של השופכה וכיס השתן. המטרה לכרות כמה שיותר רקמת ערמונית מבלי לפגוע בקפסולה -קופסית\עטיפה של הערמונית.לפעמים נשארת כמות מסוימת של ריקמת ערמונית שלא נכרתה מספיק, כפי שציינת בשאלתך או אשר התפתחה בהמשך עם הזמן. אם אין חסימה והשארית קטנה כמו באשלתך (שארית מדאיגה היינה מעל ל-200 סמ"ק)אין צורך בטיפול נוסף, אלא במעקב בלבד. אם ישנה עדיין חסימה יש אפשרות לניתוח מתקן נוסף. כמובן כמו לאחר כל סוג של ניתוח כריתת הערמונית יש להמשיך בבדיקות תקופתיות של רמת PSA . לילה טוב- ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת