גילוי מוקדם של סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

25/10/2001 | 22:27 | מאת: idan

יש חילוקי דיעות בנושא בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן הערמונית. שמעתי דיעות רבות התומכות בבדיקות לגילוי מוקדם. מהן הדיעות המתנגדות לבדיקות לגילוי מוקדם של סרטן הערמונית?

26/10/2001 | 08:36 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

דר' אריאלי יתן לך דעה מוסמכת אבל אין שום חילוקי דעות שצריך לגלות סרטן הערמונית מוקדם ככל האפשר. חילוקי הדעות יכולים להיות בשאלה מה עושים עם ממצא זה. רצוי בכלל שכל אדם יעבור בדיקה כללית פעם בשנה, ביחוד אם עבר את גיל ה 40. כל גבר - רצוי שיבקש מרופא המשפחה לכלול בבדיקת הדם המלוה את הביקורת הבריאותית הכללית, בדיקת PSA שהיא אינדיקטור לבעיות בערמונית. אני מבקש מדר' אריאלי לתקן אותי אם אני טועה באומרי שאם בדיקת PSA היא בגבול התקין, ואין תלונות על קשי בהטלת שתן וכדומה, הסיכויים להמצאות סרטן הערמונית קטנים מאד, ולא צריך שום בירור נוסף. לעומת זאת אם ה PSA חורג מהתקין יש להמשיך לברר.

01/11/2001 | 20:10 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני היקר שלום לצערי יש עדיין ויכוח בין גורמי רפאה שונים לגבי הצורך בגילוי מוקדם וכן לממסד הרפואי זאת מעמסה כלכלית אדירה כל נושא הגילוי המוקדם בכל הקשור למחלות הסרטן בכלל וסרטן הערמונית בפרט. כידוע לך דעתי נחרצת בנידון. מבחינתי זאת עבודת קודש המניעה , הגילוי המוקדם ולצער הרב גם התמיכה בנפגעי מחלה זו. אני סוחף אחרי " צבא הצלה" קטן שאתה לשמחתי אחד מחייליו המצטיינים. כידוע לך זה עתה הקמנו את עמותת "1 מתוך 11 " שאחת מהמטרות שלה (פרט לתמיכה בחולי סרטן) היינה מימון מחקר בעקר ברמה פסיכולוגית ,אשר יעזור לנו בעתיד לחפש באוכלוסית הגברים מעל גיל 50 ,את אותם האנשים "המועדים לפרענות" שאולי אצלם צריך להתעקש לחפש את מחלת הסרטן . כך נוכל לחסוך כספים למדינה מבלי "לפספס" מקרי סרטן לא מאובחנים בזמן. לילה טוב ד"ר אריאלי

08/11/2001 | 22:51 | מאת: mudag

לפי המלצת הרופא המטפל - עלי לעבור ניתוח הערמונית. יש לי חרדה לגבי התוצאות ובמיוחד על תפקודי התקין. נאמר לי שכ-10% מהמנותחים מפסיקים לתפקד ולא ברור מה הסיבה. האם אפשר למנוע? - ולהמשיך לתפקד? ידוע לי שברפוא לא קיימים תשובות מד משמעותיות. אני מודה למפרע.

01/11/2001 | 19:55 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאידן שלום ישנן שתי גישות לגבי גילוי מוקדם של סרטן הערמונית: הגישה של ארצות סקנדינביות ואנגליה, הטוענת שאין צורך בגילוי מוקדם ואפילו לא בטיפול עד שהמחלה לא מפריעה כיוון שסטטיסטית זה לא מגדיל את % החולים שישארו בחיים. יש גם בארץ מספר אונקולוגיםבארץ שטוענים גם כך. הגישה האמריקאית טוענת שיש לגלות את המחלה מוקדם ככל האפשר. כאשר המחלה מתגלית בשלביה הראשונים הסיכוי להשרדות גבוה יותר מאשר כאשר ישנן כבר גרורות. אני אישית יוצא מנקודת מבט אנושית, כאשר לי כל אדם בפני עצמו מהווה 100%וכל אדם הוא עולם ומלואו.אני נלחם בשנים האחרונות במחלה זו הפוגעת ב1 מתוך 11 גברים(לפחות) ע"י כך שאני מחפש דרכים למנוע את המחלה ע"י תזונה נכונה או תוספי מזון, מנסה לשכנע את הציבור כן לעבור בדיקות לגילוי מוקדם של המחלה. לפי דעתי כל אדם שמתגלה עם גרורות כאשר יכולנו לגלות את מחלתו קודם לכן ולא עשינו זאת-זה כתם על מצפוננו. כמובן שאני מבטא כאן עמדה אישית ואני חייב להלחם עבורה בהיותי יו"ר עמותת "1 מתוך11 " ד.אריאלי

19/11/2001 | 09:54 | מאת: נורית אבס

דר אריאלי שלום לאחי שהוא בן 50 התגלה סרטן של הערמונית. מזה כחמש שנים הוא במעקב וכל הזמן אמרו שאילו דלקות......בשנתים האחרונות נעשות ביופסיות אצלו. עד האחרונה הכל נמצא שפיר.בבדיקה האחרונה התגלה סרטן באחת נקודות הביופסיה אחת משש.נמצאה סרטנית. אנחנו מבינים שיש להוציא את הבלוטה כמה שיותר מהר כן יטב. אחי גר בכפר ורדים. והוא חבר קופת חולים כללית + מושלם. איך לדעתך נוכל לזרר את ההליך ומי מומלץ לנתח -- או אולי אתה בעצמך יכול לקבל על עצמך את הניתוח -אשמח ליצור קשר נוסף תן טלפון כתובת........ תודה אחות דואגת

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת