שאלה למנהל הפורום

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

24/10/2001 | 13:55 | מאת: מירב

שלום רב, אבקש את עזרתך בקבלת מידע. אבי בן 78 , לפני כ6 שנים עבר ניתוח ארמונית. אחר-כך עבר ניתוח שני. במהלך כל השנים הללו, הוא אינו נותן שתן באופן עצמאי, אלא בעזרת צינוריות. מידי פעם מתפתחת לו דלקת והוא מטופל באנטיביוטיקה. רופא אחד מהתחום נתן לו לפני כשנתיים כחודש ימים לפני שיזדקק לדיאליזה כי הכליות שלו לטענתו אז לא תפקדו מספיק. בינתיים הוא בטיפול אצל רופא קונבנציונאלי שהוא גם עוסק ברפואה לא קונבנציונאלית הוא לוקח כל מיני תרופות הומופאתיות, ועד היום במשך שנתיים המצב שלו מאוזן. יחד עם זאת כל כמה חודשים ניתן לראות בבדיקות הדם עליה בתוצאות של הכריטנין. רציתי לדעת מה גורם לעלייה כזו ומה משמעותה. , תודה מראש, מירב

25/10/2001 | 17:47 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למירב שלום אם אני מבין טוב אצל אביך יש אי ספיקת כליות. לא ברור איזה ניתוחים הוא עבר לערמונית ומאיזו סיבה. מדוע הוא מצנתר את עצמו- האם יש שלפוחית נוירוגנית או סיבה אחרת . אי ספיקה כלייתית נובעת או עקב חסימה של דרכי השתן- לא ברור משאלתך האם יש חסימה, או עקב מחלה פרנכימטית (של ריקמת הכלליה עצמה). מה רמת הקראטינין ? ומה היה בבדיקות קודמות ומתי? נראה לי שאת כל השאלות הללו את חייבת לברר עם הרופאים שלו, ללא פרטים אלו שאלתך אינה ברורה דייה ולכן קשה לתת לך ממש תשובה עיניינית. לצערי הרב לא למדתי רפאה הומאופטית ולכן לא אוכל לענות לך אם הטיפול הוא טוב או רע. אם מישהו מבין בזה נשמח לדעת מה דעתו. מכל מקום לא הייתי מוותר על טיפול אורולוגי ונפרולוגי "קונבנציונלי" אם תדייקי קצת יותר אולי אוכל לעזור לך מעבר לנכתב כעת לילה טוב- ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת