ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

09/10/2001 | 21:50 | מאת: אבי

שלום רב! אני בן 55, סובל מערמונית מוגדלת שפירה, לוקח דוקסאלוק 4 מ"ג. במוקדם או מאוחר אאלץ לעבור ניתוח (לדברי האורולוג שלי, דרך הבטן ). השאלות הן: 1. מה ההבדל בין ניתוח בטן לניתוח דרך השופכה מעבר לסכנות שבפתיחת בטן? 2. האם קיימים סוגי ניתוח נוספים?

10/10/2001 | 07:11 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני ס'ה מישהו שהיה בסרט הזה. עד שדר אריאלי יתן לך תשובה מוסמכת אולי תרחיב במעט : מה גודל הערמונית שנצפה באולטרסאונד, מה רמת ה PSA , מה עוצמת ההפרעה של הגדלת הערמונית לאיכות החיים שלך (תדירות ההשתנה, קימה בלילה, וכו') תהיה בריא

11/10/2001 | 18:55 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום ע"ס מידע זה נוכל לתת לשואל " טיפים " יותר אישיים. ד"ר אריאלי

12/10/2001 | 23:17 | מאת: אבי

דני שלום! ראשית הפרטים הנוספים להשלמת התמונה. רמת ה-PSA בבדיקה מאוגוסט 1998 4.1 מאוקטובר 1999 4.4 ממאי 2000 4.28 ומאוקטובר 2000 4.37. גודלהערמונית (אם זהיתי נכון בצילום) הוא 18 ס"מ. השאלה ששאלתי, בניסוח אחר היא האם למשל סכנה של חוסר שליטה או אימפוטנציה גדולה או קטנה יותר בניתוח מסוג מסויים. תודה לך וכמובן שתשובה של ד"ר אריאלי נחוצה מאד.

11/10/2001 | 18:53 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאבי שלום בשום מקום לא כתוב שכל אחד חייב להגיע לניתוח.לפי דעתי צריך קודם כל לנסות את כל האפשרויות השמרניות לפני החלטה על ניתוח. ההחלטה לגבי סוג הניתוח קשורה בגודל הערמונית. כאשר הערמונית מאד גדולה נעשה ניתוח פתוח , כאשר היא קטנה הניתוח נעשה דרך השופכה (TUR-P ) באמצעות קשת חשמלית. אפשרויות אחרות לניתוח היינן ע"י קרן לייזר או ע"י אידוי הערמונית. לא משנה מה השיטה המטרה היינה הוצאה , חיתוך , צריבה ,או הרס הערמונית לצורך יצירת מעבר טוב יותר לזרם השתן. לילה טוב ד"ר אריאלי

15/12/2002 | 22:46 | מאת: ערמובית

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת