לאבי התגלה סרטן בערמונית.

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

06/10/2001 | 01:32 | מאת: בן דואג

שלום לכולם. לאבי התגלה סרטן בערמונית לאחר בדיקת ביופסיה. איננו יודעים עדיין האם יש גרורות. אבי בן 62 במצב בריאותי סביר לגילו. קראתי בפורום על אפשרות לניתוח ראדיקאלי ועל טיפול הורמונלי, כדורים וזריקה כל 3 חודשים. מה השיקולים לביצוע ניתוח מול השיקולים לטיפול הורמונלי? מהם אחוזי ההחלמה בסרטן הערמונית? מה תוחלת החיים במצבים כאלה: תודה מראש על תשובתכם, בן דואג.

06/10/2001 | 02:21 | מאת: שי

לאבי שלום, פנה לאגודה למלחמה בסרטן. תוכל לקבל שם חוברת העוסקת בנושא ובה תשובות לכל שאלותיך. מנסיון אישי אוכל לומר לך שהמחלה ניתנת לריפוי בתהליך טיפול נמרץ ואחראי . העיקר: "לא לפחד כלל..." "לך בכוחך זה" והושעת את אביך. חג שמח. שי.

06/10/2001 | 10:41 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מקוה שדר אריאלי יתן לך תשובה מוסמכת. חוץ מהאופציות שהזכרת יש גם אופציה של טיפול בהקרנות. לכל סוג טיפול יש סיכונים וסיכויים בתלוי מאופי המחלה. דר אריאלי לא ענה בפורום מספר ימים לכן אתן לך את הטלפון שלו כפי שמופיע אתר: 088650212 הוא מנהל קבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית. כדאי לאביך להופיע לפגישה הבאה. בטלפון הזה אולי תוכל לקבל כתובת ומועד הפגישה. אני יכול להגיד לך שאחוזי ההצלחה של רפוי סרטן הערמונית טובים ומשתפרים בהתמדה. מאחל לכם חג שמח ורפואה שלמה. דני

06/10/2001 | 18:50 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

לדני היקר חג שמח כדאי תמיד להזכיר גם את הטל' חינם 270-250-1800 לאחר החגים אשוב לענות לכל שאלה בימי ב' , בין השעות 14.00-18.00 כל טוב ד"ר אריאלי

06/10/2001 | 18:45 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

בן דואג יקר סיכויי ההחלמה תלויים במצב התפשטות המחלה. אני מניח שהוזמנו לאביך בדיקות הדמייה CT ומיפוי עצמות. אם המחלה ממוקמת לערמונית עצמה לדעתי עדיף ניתוח כריתה ראדיקלית של הערמונית . אם חס וחלילה יש פיזור גרורתי אז מומלץ על טיפול הורמונלי כפי שהזכרת. אני מזמין אתכם להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו , היכן שתוכלו לפגוש חולי סרטן שעברו את כל סוגי הטיפולים. רובם מתפקדים היטב למרות המחלה והטיפולים שעברו או עדיין עוברים. כאשר יהיה בידך מידע יותר מדוייק , אנא כתוב שנית חג שמח ד"ר אריאלי

07/10/2001 | 11:57 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני רואה שבינתיים קבלת תשובה ממצה מדר אריאלי. ביחס לתרומה - לפני זמן לא רב הודיע דר אריאלי על הקמת עמותה לעזרה לחולי סרטן הערמונית . אני נוהג לרכז את התרומות שלי למוסדות שאני מעונין לתמוך בהם לראש השנה ופסח. כאשר דר אריאלי הודע על הקמת העמותה ביקשתי ממנו פרטים אלה ולא קיבלתי. אשר לגבי עצמי אני סתם גימלאי בעל ידע בחיפוש באינטרנט. כמו שכמה מעמיתי מתנדבים ליעל או כד', אני מנסה לתת יעוץ ותמיכה מורלית בפורומים באינטרנט ככל שהידע שלי מרשה. אני בעצמי עברתי ניתוח ערמונית (לא ראדיקלי) לפני מספר שנים אבל נתקלתי בפורום הזה עקב בקשה של בן משפחה שחלה בסרטן הערמונית ובקש מידע. הוא החליט לא לעשות ניתוח ראדיקלי מפני שדאג מאובדן "כוח הגברא" (לפי דעתי החלטה שגויה) ועבר במקום זה הקרנות ממוקדות ב"רבין" בשיטה חדישה בה ההקרנות מונחות מחשב. בינתיים הוא מספר לי שכנראה התהליך הצליח, למרות שבכל זאת היתה ירידה בתפקוד המיני. כמובן שעברה פחות מחצי שנה ואי אפשר להיות בטוח בתוצאות. הוא אמר לי שהוא יגיע לפגישה הבאה של העמותה. הוא גם אמר לי שהיה בפגישה אחת וקיבל מזה הרבה עידוד. אני מבקש לא ליצור אתי קשר דרך האימייל. מדר אריאלי בקשתי את זה מסיבה מיוחדת מובנת. אני חושב ששיחה דרך הפורום עשויה לתרום גם לגולשים אחרים. חג שמח דני

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת