בלוטת הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

04/10/2001 | 13:30 | מאת: מיקי

מה ניתן לעשות כדי לשפר מצב של הגדלת בלוטת הערמונית? יש אוכל מסוים שצריך לצרוך? תודה.

05/10/2001 | 12:24 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

דר אריאלי בודאי יתן לך תשובה יותר מוסמכת. אם לא ביצעת עדיין יש לברר את הסיבה להגדלת הערמונית. לבדוק רמת PSA (בדיקת דם פשוטה) ובדיקה רקטלית על ידי אורולוג (מישוש הערמונית לאמוד את גודלה וקשיותה) . לפי התוצאות האורולוג יחליט אם לבצע בירורים נוספים. יש תרופות המקילות על מתן שתן וכו'. כל זה האורולוג צריך להסביר לך. לפי הידע שלי אין שום קשר בין דיאטה והערמונית. יש תוסף מזון אחד שמומלץ כדי להפחית את התפתחות ממאירות של הערמונית הנקרא PROSAFE . לא ידוע על תופעות לואי מזיקות (חוץ מאשר לכיס כמובן - לא נורא)

06/10/2001 | 19:05 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

לדני שלום כל מה שכתבת אמת ויציב ברצוני רק להוסיף שדיאטה עשירה בגדנים, ירקות, ופירות ( כמויות הולכות ויורדות לפי הסדר ) , דגי ים, שמנים צימחיים ( שמן זית וקנולה) מומלצת. לבן של ביצה כל יום וביצה שלמה פעמיים בשבוע, ברוקולי. עדיף בשר עוף על בשר אדום ( בקר) במיוחד שמן. להמעיט בממתקים. פעילות גופנית כל אחד בהתאם ליכולת האישית , הליכה יום- יומית מומלצים ביותר. אני אישית גם מאמין בטאי- צ'י ( התעמלות סינית ) לבריאות הגוף והנפש. חג שמח ד"ר אריאלי

06/10/2001 | 19:06 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

למיקי שלום ראה תשובתו של דני + תשובתי לדני. חג שמח ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת