סרטן הערמונית ותורשה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

28/09/2001 | 06:24 | מאת: קורל

שלום , מה הסכוי שבן או בת של חולה סרטן הערמונית יחלה בסרטן? תודה

28/09/2001 | 06:34 | מאת: קורל

ושאלה נוספת... האם יש קשר לסרטן בלוטת התריס? תודה

29/09/2001 | 18:19 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לקורל שלום כאשר סרטן הערמונית מתגלה בגיל יחסית צעיר (50-60שנים) או כאשר יש מספר מקרים באותה המשפחה של סרטן הערמונית ,יש סיכוי יותר גבוה לחלות בסרטן הערמונית. לרוב נפגעים יותר אחים ופחות בנים. לגבי בנות לי ידוע לי על קשר גנטי בין סרטן הערמונית לסוגי סרטן אחר. כאשר יש סרטן השד אצל קרובת משפחה זה מעלה את הסיכון לסרטן הערמונית אצל הצאצאים. שבוע טוב ד"ר אריאלי

01/10/2001 | 17:45 | מאת: קורל

תודה וחג סוכות שמח!

03/10/2001 | 12:04 | מאת: ks

שלום. שאלתי היא כדלהלן: אביו של בעלי חלה בסרטן הערמונית (גרורתי) בגיל 55, ונפטר לאחר כשנתיים. גם סבו (אבי-אביו) חלה בסרטן הערמונית בגיל מבוגר יותר, והיה בטיפול ממושך (רדיקלי, ומעקב). שאלתי היא - מאיזה גיל צריך בעלי להיות במעקב/רפואה מונעת ?! (כיום הוא בן 33). ולמי עליו לפנות לצורך הבדיקה ?! - תודה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת