אוננות והערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

25/09/2001 | 01:03 | מאת: יוסי

שלום. האמת שאני די מודאג כי קיבלתי עד כה תשובות די מעורפלות ולכן אני פונה אליך בתקוה. אני בן 30 ומרבה לאונן כמעט יום יום ובד"כ נהנה מכך שאני מגיע אוטוטו לשפיכה ועוצר.רק אחרי מספר פעמים רב של 'כמעט' שפיכה אני 'גומר' (מרצון ובשליטה מלאה). חבר שלי שהינו סטודנט לרפואה אמר לי כי דבר זה גורם לנזק לערמונית, כיוון שהערמונית בצורה זו כל הזמן מתמלאת בנוזל הזרע וגם לאחר הפורקן היא נשארת גדולה בשל כך שהיא אינה שריר החוזר לקדמותו וכל פעולה כגון זו שציינתי גורמת להגדלתה ולבעיית ערמונית בגיל צעיר יותר. 1. האם נימוקו אכן הגיוני וצודק? 2.האם כדאי לבצע אולטראסאונד (בבדיקה אורולוגית הכל היה תקין פרט לורידים מעט בולטים באשכים)? 3.האם כדאי לקחת את הפרוסייפ (זה טבעי או כימי?) גם כמניעה ללא קשר לבעיה ? 4.תודה......וסליחה על האורך....

27/09/2001 | 23:48 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליוסי שלום אין שום קשר בין אוננות לערמונית. העובדה שאתה מגיע ל"כמעט" אבל בכל זאת בגמר ישנה התרוקנות לפי דעתי אין בכך שום נזק בריאותי. גם בזמן יחסים מלאים ישנם גברים שמנסים להאריך את זמן המשגל ע"י " כמעט " כדי להנות יותר ולפעמים כדי שבת הזוג גם תגיע לסיפוקה. אין בכך שום פסול במידה שבסופו יש התהליך ישנה פליטת זרע. לגבי פרוסייף- אני תמיד מזכיר את העובדה שהחסר התזונתי מתחיל מקטנות ולא מתחיל רק בגיל מעל 50 כאשר מתחילות מחלות הערמונית. השינויים בערמונית עצמה מתחילים בגיל הרבה יותר מוקדם יחסית לזמן הופעת הבעיות. ככל שהמודעות שלנו לתזונה נכונה ( כולל תוספי מזון) תתחיל בגיל יותר צעיר הסיכוי למנוע בעיות הקשורות לערמונית יגבר. שנה טובה ד"ר אריאלי

14/10/2001 | 23:43 | מאת: רם

אשמח לקבל פרטים נוספים לגבי תוסף מזון זה והיכן משיגים ? מה תופעות הלוואי ? האם זה עדיף על ויטמין E500MG וSELENIUM . TU אני בן 35 ואבי סובל מהמחלה נב ניסיתי להתקשר אליך בעבר ותמיד לא היית זמין אשמח לקבל שמו של האונקולוג הבקיא ביותר בארץ? תודה רם

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת