ממצא שגוי בביופסיה של הערמונית שגרם למות אבי

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

30/03/2001 | 18:34 | מאת: תמיר

שלום ! לפני מספר שנים אבי חש בבעיות בהטלת השתן ובעקבות חשד לממצא ממאיר בוצע ניתוח להוצאת הערמונית. החלק שהוצא - נשלח לביופסיה והתוצאה שהגיעה כעבור זמן אמרה מפורשות שזה לא ממאיר אלא שפירי. "חזרנו לשיגרה". כעבור כחודשיים לערך אבי החל לחוש כאבים בגב התחתון, רופא קופ"ח ציין שאקופונטורה תעזור. לא עזר. לאור חשד שלנו ביצענו בדיקה פרטית נוספת שזיהתה סרטן בעמוד השידרה שבממצאים אח"כ צויין כי מדובר בגרורות לעמוד השדרה מהערמונית ! הטיפולים הכימוטרפיים וההקרנות שהחלו בהם לא עזרו והוא נפתר כעבור כחודשיים נוספים. השאלה: איך נוכיח רשלנות רפואית? איך ניתן בכלל להזהר משגיאות גסות כאלו? אודה להתיחיסותכם. תודה ! תמיר ממרכז הארץ.

30/03/2001 | 19:02 | מאת: דני

זאת אולי נחמה קטנה. אני לא רופא, אבל לקראת ניתוח ערמונית ניסיתי ללמוד את הנושא היטב. א. אם הגרורות הופיעו כעבור חדשיים ההסתברות גדולה שגם אם לא היתה שגיאה באבחון לא היה הבדל בתוצאה הסופית. ב. כשאני עשיתי את הניתוח - הוסבר לי שב 10% מהמקרים שתוצאת הבדיקה שלילית וכן חיובית יכולה להיות שגיאה. משתתף בצערכם - שלו תדעו עוד צער. דני

14/04/2001 | 12:29 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

דני בוקר טוב האם תהיה מוכן לפרט עבורי איזה סוג של ניתוח עברת? ומאיזו סיבה. ברצוני גם לציין שוב ושוב שקיים קו טלפוני חינם שמספרו:270-250-1800 בכל יום ב' בין השעות18:00-14:00 . המטרה שכל אחד יכול להתייעץ איתי בתקופה המבולבלת של קבלת ההחלטות לפני טיפולים . אומנם אתה מעט צודק אבל אם מגלים גרורות עקב סרטן הערמונית מראש אפשר לחסוך את הסבל הכרוך בניתוח ולהתחיל במיידי בטיפול הורמונלי. בכל מקרה תודה שאתה עוזר לי לתמוך ולעודד את חברך . שמור על קשר ד"ר אריאלי.

31/03/2001 | 18:13 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לתמיר שלום קודם כל אני משתתף בצערך על אובדנך. לא ברור לי משלתך: מה היה גילו של אביך כאשר התגלתה המחלה? האם לאחר שאובחן כסובל מסרטן הערמונית (אני מבין שנעשתה ביופסיה), נעשו בדיקות נוספות לפני הניתוח כמו סי-טי ומיפוי עצמות? האם עבר כריתה רדיקלית של הערמונית או ניתוח אחר? מכל מקום מתוארים בספרות מצבים בודדים כאשר בביופסיה נמצא גידול ממאיר ובפרפרט של הניתוח לא נמצא גידול, דבר שאינו שולל את ממצאי הביופסיה. מצב זה נקרא פי.טי.-0. משתתף בצערך, חזק אמץ נ.ב. איני יודע מה גילך אבל אני מקווה שלפחות אתה , בני משפחתך וחבריך ינקטו בכל אמצעי הזהירות של גילוי מוקדם, מניעה ובעקר מודעות למחלה. עם כל הכאב אם תדע להפיק את הטוב מהמקרה המצער במקום לרדוף אחרי שדים אולי עזרתי לך במקצת. אני לצידך ד"ר אריאלי

31/03/2001 | 21:45 | מאת: תמיר

אל: ד"ר אריאלי יוסף - שלום! ראשית תודה על התיחסותך. בעניין אבי ז"ל: הוא היה אז בן 62. (כאמור "דעך" תוך כ- 3 חודשים) לעניין "המניעה": אילו סימנים מעידים מצביעים / מתריאים על בעיה דומה? האם בעיית הערמונית "עוברת" בירושה? האם הסכנה לחלות בסרטן הערמונית עוברת מבחינת המחקר הרפואי "בתורשה" ? אשמח לשמוע פרטים על כך ושוב תודה מראש. תמיר

17/04/2001 | 18:32 | מאת: g1katz

according to the medical litrature it is extremely rare to die from prostate cancer within months. the US statistic state that 93% of all diagnosed with prostate cancer at all stages live 5 years. something is missing from your descriprion. better ask again because it is important for your health

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת