מה הלאה?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

22/09/2001 | 00:12 | מאת: גלי

חמי בן כ 77 . לפני כשנתיים גילו סרטן הערמונית בשלב מתקדם (בעצמות). המצב התדרדר והיום הוא מזה כ3 שבועות איבד תחושה מביטנו ומטה. ההקרנות נראה שכבר לא עוזרות. בעלי קצת סגור בעניין זה ואני מכבדת את שתיקתו הקודרת . אשמח אם תוכל להאיר את עיני או להפנותי לחומר ספרותי או לחילופין לאתר בו אוכל למצוא חומר על נושא כאוב זה. בתודה ובברכת שנה טובה. שבורת הלב.

22/09/2001 | 09:57 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כנראה דר' אריאלי לא יכול לענות זה כמה ימים. אני מניח שתוך זמן קצר יענה לך (כהרגלו אחרי התיעצות עם אונקולוג) בינתיים השתתפותי העמוקה בסבלכם. שתהיה לכם שנה טובה ככל האפשר. דני

23/09/2001 | 22:24 | מאת: גלי

תודה ושנה טובה יותר לכולנו

23/09/2001 | 23:36 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לגלי שלום נראה שהמדובר במחלה מתקדמת מאד עם לחץ של גרורות על עצבים של ע"ש. יש לי מספר שאלות: האם עבר גם טיפול הורמונלי או כמיוטרפי בנוסף להקרנות ?? מה מצבו הכללי , מבחינה לבבית וכו'. אולי כדאי לכם ליצור קשר עם פרופ' סלווין , מחלקת השתלות, בי"ח הדסה עין כרם, אשר טיפל בהצלחה במספר מקרי סרטן שנחשבו ללא תקווה. כמו חברי דני גם לי צר על כל חולה שמגיע למצב קשה כזה. מאחל לכם שנה טובה וחתימה טובה ד"ר אריאלי

25/09/2001 | 22:05 | מאת: גלי

חמי מתגורר בניויורק וטופל עד כה רק בכדורים וזריקות. כעת מציעים טיפול כימיותרפי אבל לי זה נשמע קצת מאוחר. בעלי שם כרגע סועד אותו ואמור לחזור שבוע הבא. אבל אני במתח שבעצם שכיחזור עלול לקרות הגרוע מכל ואז יהי על מצפונו שלא היה איתו . אפילו הצעתי לו להשאר שם אבל אף אחד לא יודע או שואל בכמה זמן מדובר.ואני קצת חוששת לעלות את הנושא הכאוב של מה באמת קורה הלאה, אעפי שביקשתי מבעלי לדבר עם הרופאים מצבו עכשיו שהינו יכול להתרומם מהמיטה רק 45 מעלות ואינו שולט בצרכיו. האם זה הפיך? האם נראה לך כדאי להעביר אותו בסבלי הכימותרפיה לאחר שנכשל סבב ההקרנות בנוכחי? (לאחר כשלון ההקרנות הרופאה אמרה שהוא צריך לעבוד על פיזיותרפיה. לי זה נשמע לא רציני.) האם יש חומר כתוב על סרטן בשלביו המתקדמים? תרופות נסיוניות? מצטערת על חוסר המידע שברשותי ועל הפסימיות כשכולם חושבים שהפזיוטרפיה והטיפול הכימיותרפי יושיב אותו לפחות על כיסא גלגלים.מקווה שתוכל להעמיד אותי על טעותי גמר חתימה טובה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת