PSA גבוה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/09/2001 | 23:01 | מאת: טלי

שלום רב, ברצוני לשאול: גבר בן 77, בריא בד"כ, לפני 7 שנים עבר ניתוח הרניה. לוקח באופן קבוע כדורי ברזל (ההמוגלובין היה נמוך ללא הכדורים. נערך בירור בעניין כולל קולונוסקופיה שלא העלה סיבה כלשהי לירידת ההמוגלובין) וכדורים להורדת ל"ד. בבדיקות דם אחרונות נראתה עליה ברמת ה-PSA. PSA לפני שנה וחצי היה 4.1 PSA בבדיקות דם אחרונות הינו 5.4 טווח הנורמה הוא עד 4.00. מה משמעות העליה של ה-PSA, ועד כמה בדיקה זו עשויה להיות מדד לממאירות? ועוד שאלה אחרונה, כיצד עושים ביופסיה של הפרוסטטה, והאם זו אחת ההמלצות לאור הבדיקות? תודה מראש על התשובה!

02/10/2001 | 19:40 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

לטלי שלום עליה ב- PSA מעל הערך נורמלי דורשת ביופסיה של הערמונית. הבדיקה נעשית כיום תחת אולטרה סאונד טרנס-רקטלי ( דרך פי הטבעת ). עליה בערכי ה- PSA אין זה אומר באופן אוטומטי שהמדובר בסרטן , אלא שיש לבדוק . חג שמח ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת