טיפול בסרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

13/09/2001 | 10:01 | מאת: אריק

אבי בן 77 ולפני כשנה וחצי אובחן בגופו סרטן ערמונית, קיבל מאז מינון יומי של CASODEX וזריקה תלת-חדשית של SUPERFACT DEPOT (?) וכן טיפול בקרינה, הגידול אובחן כמקומי ועל הערמונית. עד לפני כשבועיים הכל היה בסדר ובדיקת PSA לפני 3 חדשים הראתה ערך אפסי. כעת בשתי בדיקות תוך שבוע הערכים היו 6.8 ו- 10.8, בדיקות CT ומיפוי עצמות מראות סימני גרורות בלימפה וכנראה גם בעצמות. לפני שבועיים תרופת ה-CASOSDEX הוחלפה ב- ARMOCOR 50 מעבר למחלה זו מצב הבריאות תקין. שאלותי : 1. האם הסרת אשכים תעזור בשלב זה ? 2. האם BRACHYTHERAPY תעזור בשלב זה ? 3. האם כימותרפיה תעזור ? 4. קראתי על תרופה טבעונית בשם PC-SPES , האם עשויה לעזור ואיך משיגים ? אודה מאוד לכל עזרה ותשובה אריק

15/09/2001 | 16:46 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאריק שלום התמונה היינה של מחלה גרורתית שהפסיקה להגיב לטיפול הורמונלי. אמנם יש הטוענים שהסרת האשכים מעט יותר יעילה מהטיפול תרופתי, אבל ההבדל לא רב . ברכיטרפיה מיועדת לטיפול בסרטן מקומי או כאשר יש חזרה מקומית של סרטן לאחר כריתה כירורגית- במובן שזה לא המצב אצל אביך. ישנם מספר פרוטוקולים לטיפול כמיוטרפי אבל יעילותם די מוגבלת. רצוי שתתייעץ עם האונקולוג באזור מגוריך. לגבי PC-SPECES לי עצמי אין נסיון למרות שהיו מספר דיווחים בפורום זה על אנשים שטופלו בו. אם למישהו ממשתתפי הפורום יש מידע נודה לו על כך. אני מציע לך להתייעץ בקשר לטיפול חדשני עם ד"ר ברק בטל' 506273-054 . יש כיום רעיון טיפולי ע"י שינויים במנגנון החיסוני. בקשר לכך כדאי לך להתייעץ עם פרופ' סלווין מנהל מח' השתלות הדסה עין כרם. בינתיים צרכים לקבל לכך אשור של וועדת הלסינקי. שבוע טוב ושנה טובה ד"ר אריאלי

16/09/2001 | 12:15 | מאת: אריק

לד"ר אריאלי, תודה מקרב לב על התשובה המהירה והעניינית ושנה טובה אריק

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת