בדיקה ציטולוגית של השתן

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

06/09/2001 | 22:30 | מאת: דוד

ד"ר יוסף אריאלי שלום, נשלחתי לבדיקה ציטולוגית של השתן, וכפי שהבנתי מהאחות במרפאה - מחפשים בבדיקה הזאת תאים סרטניים בשתן, האם תוכל להוסיף לי מעט מידע בקשר לבדיקה, אם אכן יש תאים סרטניים - אז באיזה סוג סרטן מדובר ? בתודה מראש ובברכה, דוד

08/09/2001 | 20:48 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדויד שלום כל החללים של מע' השתן כלו' הגביעים של הכליות אגן הכליה השופכנים וכיס השתן מצופים באותו סוג של ריקמה. התקלפות של תאים ממאירים הכל אחד מהמקומות האלו תתן תאים ממאירים בציטולוגיה. במידה ויש תאים ממאירים יש לבצע בירור של כל מע' השתן מלמעלה ועד למטה. שבוע טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת