ערמונית מוגדלת - שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

06/09/2001 | 10:06 | מאת: בת מודאגת

אבי עבר בדיקת שתן והתברר שהערמונית מוגדלת, הוא נשלח לאולטרסאונד ובבדיקה נרשמו ערכי הבלוטה (שאין לי אותם כרגע), רופאת המשפחה שלחה אותו לבדיקת דם כימית? ולאחר מכן ייעצה לו לגשת לאורלוג, אבי בן 67 בריא באופן כללי, ברצוני לדעת אם היה משהו חשוד הדבר לא היה מתגלה באולטרסאונד, ומה בדיוק אמורה לגלות הבדיקת דם - סרטן?1?! (חס וחלילה) אנא תשובתך המהירה

07/09/2001 | 16:44 | מאת: דני

הרופא לא ענה כמה ימים ואני מקוה שעוד תקבלי תשובה מוסמכת. אני עונה בינתים כאחד שהיה בסרט הזה ולמד את הנושא היטב. בינתים: אל תדאגי ממה שכתבת. גם הגדלת הערמונית כשלעצמה אינה תופעה מדאיגה או נדירה. הרופאה בודאי הפנתה את אביך לבדיקת דם שנקראת psa . פירוש הקיצור prostata specific antigen זאת בדיקה שתוצאתה חשובה להערכה (יחד אם בדיקות נוספות) של מצב בלוטת הערמונית. רצוי מאד שאביך יגש לאורולוג, לו רק להרגיע את עצמו (ואותך) אורולוג יוכל לשלול עד מהרה חשד למחלה בערמונית. וגם אם תתגלה כזאת אין זה סוף העולם. יש היום טיפולים יעילים למדי לרוב מחלות הערמונית. מאחל לאביך בריאות ולכולכם שבת שלום דני

08/09/2001 | 23:30 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לבת המודאגת שלום בדיקת שתן אינה מגלה הגדלת הערמונית. לפעמים כאשר יש הגדלה של הערמונית תתכן דלקת בשתן(אבל לא תמיד). כדי להבדיל בין הגדלה שפירה של הערמונית לבין סרטן הערמונית (שניהם מתחילים מגיל 50 שנים ומעלה), יש שתי בדיקות שכל גבר מעל גיל זה חייב לעבור: בדיקת דם פשוטה ל-PSA ובדיקה דרך פי הטבעת (רקטלית). הUS יכול לתת פרטים לגבי גודל הערמונית, אבל לא לגבי ממאירות. כן הוא נותן פרטים לגבי הכליות וכיס השתן. שבוע טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת