הקשר בין הערמונית לזקפה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

30/08/2001 | 13:31 | מאת: משה

אני בן 53 וכנראה לפי הסימנים בעל ערמונית מוגדלת (נמצא בבדיקה ) עברתי בדיקת PSA תוצאה 0.61 . מזה שנתיים סובל מ- זקפה חזקה למשך כמה דקות ולאחר מכן נחלשת עד יורדת האם יש קשר לערמונית מוגדלת ואם כן מה צריך לעשות. הבנתי שעם כורתים או מטלים בערמונית מאבדים את הזקפה בכלל כולל נוזל הזרע אבקש תשובה תודה

30/08/2001 | 21:55 | מאת: משה

ברצוני להוסיף שאני בריא לחלוטין ללא סכרת או לחץ דם גבוה וללא תסמין מחלה כל שהיא ושוב תודה לתשובתך

02/09/2001 | 23:14 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למשה שלום לא הוכח קשר ישיר בין הגדלת הערמונית והפרעות בזיקפה. פשוט שתי הבעיות מתחילות בערך באותו הגיל. כדאי לבצע בדיקות הורמונליות : טסטוסטרון, פרולקטין, TSH וסוכר בדם. לאחר ניתוח כריתת הערמונית אין נוזל הזרע שמקורו מהערמונית . עקרונית הזיקפה והאורגזמה צריכים להשמר פרט לעובדה שאין כמעט פליטת זרע. ב-10-20% מהמקרים עלולה להפגע גם הזיקפה עמצה. אם יש כבר ירידה בתפקוד המיני כדאי להתייעץ עם אורולוג. הוא ימצא עבורך את הטיפול המתאים. לילה טוב ד"ר אריאלי

02/09/2001 | 23:19 | מאת: משה

תודה על תשובתך הרגעת אותי כן ירבו כמוך מה דעתך על תוצאת ה-PSA ושוב תודות

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת