התיחסות אורולוגים לפרוסטטיטיס

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/04/2001 | 10:57 | מאת: א.ת.

לד"ר שלום, אני כבר שנה סובל ממה שהוגדר ע"י חלק מהרופאים כ"פרוסטטיטיס כרונית לא חיידקית" במשך תקופה זו עברתי לא פחות מ-4 אורולוגים ובדיקות שתן והדמיה שונות, למעט אורולוג אחד שהתיחס לתלונותיי ברצינות התחושה שלי הייתה שכאשר רואים שאין ממצאים פטולוגיים משמעותיים בבדיקות האורולוגים מדביקים לך כ-DEFAULT את ההבחנה של פרוסטטיטיס ו"מנפנפים" אותך לדרכך..... א. האם אין קריטריון להבחנה של פרוסטטיטיס כרונית לא חיידקית? ב. מדוע לא יודעים למעשה כלום על המחלה הזו שלפי מה שאני שומע נפוצה ביותר בקרב גברים צעירים? בתודה מראש וחג שמח

05/04/2001 | 23:58 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

א.ח. שלום יש מספר סוגים של פרוסטטיטיס: פרוסטטיטיס חריפה , מלווה בצריבה חזקה במתן השתן, חום גבוה מאד, צמרמורת. בבדיקה רקטלית הערמונית נפוחה ורגישה מאד. סוג אחר היינו פרוסטטיטיס כרונית, שוודאי קראת כמה אנשים מתלוננים על כך. זהו מתרד לא קטן בעקר שהממצאים המעבדתיים דלים ביותר, הטיפולים לא ספציפיים, ארוכים ומתסכלים את המטפל ואת המטופל. אני רוצה להזכיר פרוסטטיטיס חריפה או כרונית המאובחנת בביופסיה של הערמונית הנעשית עקב פי.אס .אי. גבוה. בתודה חג שמח ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת