psa 0.95 בן 35

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

07/08/2001 | 01:17 | מאת: רן

אבי סובל ממחלה זו לי בשתי בדיקות שןנות 8 חודשים היה 1,3 ו 0.95 אני בן 35 מה צריך לעשות אם בכלל בגיל זה למנוע הגברת psa בעתיד אודה לתשובת המומחה בברכה

10/08/2001 | 18:28 | מאת: דני

הרופא כרגע אינו יכול לענות. PSA אינו מחלה אלא אינדיקציה להפרעות בערמונית. תתיעץ באורולוג כי כנראה יש לך תופעות נוספות שגרמו לרופא להפנות אותך לבדיקת PSA .

21/08/2001 | 00:36 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרן שלום האם תוכל לפרש האם אביך סבל מהגדלה שפירה או מסרטן הערמונית. " מחלה זו" לא נותן לי ממש מידע לשאלתך. אם בכל זאת אתה מעוניין במניעה דיטה עשירה בפירות וירקות עגבניות וסויה ופחות אכילת מאכלי בשר אדום ושמן בתוספת תוסף מזון בשם פרוסייף יכולים לקדם את העיניין. הליכה , פעילות גופנית בכלל וטאי-צ'י בפרט גם מגבירים את הבריאות. אם תהיה יותר מפורש אולי אוכל להוסיף לך מידע נוסף לילה טוב ד"ר אריאלי

22/08/2001 | 14:51 | מאת: רם

אבי נלחם בpsa גבוה זה מספר שניםף התחיל ב120 עבר הקרנות באםותא לפני 3 שנים ירד ל-7 עלה ל59 בימימ אלו ממש לאחר טיפול של 8 חדשים בPCSPES בCT ו רנטגן שונים - לא אותר גידול כלשהו והאמת היא שמבחינתנו כל עוד ועיכבנו את הpsa לא חיפשנו למצוא היכן יש גידול? היום כאשר הpsa עולה שוב אנו שוקלים לנסות טיפןל חדש ניסינו להשיג אותך אך הקו היה מאד תפוס. האם מומלץ צילום מעמיק יותר MRIאו מכשיר שיוכל אכן לאתר משהו?? או שיתכן מצב בו יש psa גבוה ואין גידול ? האם ניתן לעשות שוב הקרנות או טיפול הקפאה? אין לי הרבה מושג בזה מה לגבי כימוטרפיה - מה אחוז ההצלחה והאם כדאי לנסות טיפול זה אע"פ אי רצונו של אבי שראה דברים עצובים קורים למטופלי כימו. האם יש אנשים ששמעת עליהם עם psaברמות כאלו שנעות מ118 ל8 ועלו ל75 ירדו ל24 עלו ל59 וכל הזמן חשים אותו הדבר במשך שנתיים+ ? מה המלצותיך? אני ואחיותי נשמח לשמוע היות ואני נוסע לארה"ב לחודש אחותי רינת תבקר לראות תשובותיך תודה לך על פעילות ברוכה זו

22/08/2001 | 15:21 | מאת: רינת

האם מגיל צעיר כזה יש לקחת פרוםייפ שנועד לערמונית קניתי כבר sawplamedia u selenium אוכל טופו ומקווה לא לראות psa גבוה מ2-3 לעוד 30 40 שנה פרוסייפ האם זה קיים בבתי מרקחת ? והאם שימוש מוקדם לא יזיק לתפקוד מיני למשל ? תודה

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת