טיפול כימי

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/08/2001 | 12:46 | מאת: אציק ^^

שלום מה סוג טיפול אחר לאחר שלא מגיבים לטיפל כימי ( טיפול הרמונלי לא אפקטיבי ) אים יש כזה. למה יכול לגרום PSA גבוה?.

10/08/2001 | 18:17 | מאת: דני

כפי שאתה יודע הרופא כרגע אינו יכול לענות. PSA גבוה כשלעצמו הוא רק אינדיקטור שמשהו בערמונית לא כשורה. זה יכול להיות הגדלה שפירה של הערמונית אבל גם סרטן הערמונית. תמיד הברירה של כריתת הערמונית - רדיקלית או לא רדיקלית נשארת. במקרה של פי אס אי גבוה האורולוג בודאי שלח אותך לאולטרסאונד רקטלי - וכנראה עם ביופסיה. אם אובחנה ממאירות חיבים לטפל - ורצוי ללא דיחוי. אם נוסה טיפול הורמונלי ואינו פועל - ואתה חושש מתופעות הלואי של כריתה רדיקלית - יש היות טיפול קרינה חדיש ממוקד במחשב. ידיד שלי עבר את הטיפול הזה בבילינסון. אינני יודע אם הוא קיים גם במרכזים אחרים. תנסה להתענין שם.

19/08/2001 | 01:07 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליציק שלום הפי.אס.אי. הגבוה אינו מסוכן כשלעצו, זהו רק ביטוי להתגברות המחלה הסרטנית. יש כיום טיפול נסיוני חדיש לחולים שאינם מגיבים לטיפולים הורמונליים. כל מי שמעוניין יכול לקבל מידע בקשר לכך בטל' 270-250-1800 כל יום ב' בין השעות 14.00-18.00 . לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת