שלוש ביופסיות תקינות- לנתח?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

04/08/2001 | 23:02 | מאת: רון

ד"ר שלום מדובר בגבר בן 65 ללא סימפטומטולוגיה של הערמונית. בבדיקה רקטלית נמושה ערמונית מוגדלת וקשה מימין. ערכי PSA בשנה האחרונה נעים בין 9.5 - 12 נלקחו שלוש ביופסיות במרווחים של 5 -8 חודשים בין אחת לשניה. הביופסיה האחרונה בוצעה במקום שונה ונשלחה למעבדה שונה. כל הביופסיות תקינות. האם במצב כזה אפשר לאמר בוודאות שאין ממאירות של הערמונית? והאם כדאי לנתח ?

07/08/2001 | 13:54 | מאת: דני

הרופא כעת אינו יכול לענות. אני בגיל 70 הייתי כמעט בדיוק באותו מצב. יש פרסומים שאומרים שההסתברות שיש ממאירות וביופסיה (מ 10 נקודות בערמונית) אינה מזהה אותה היא כ 10 אחוז. לפי זה - ביחוד אם הביופסיות בוצעו במקומות שונים - יוכל כל סטטיסטיקן לומר לך שההסתברות שבכל זאת יש ממאירות היא פחות מאחוז אחד. בנקודה זו נמאס לי מהביופסיות - למרות שהרופא שלי שכנראה היה שותף במכון - היה מוכן להמשיך. פניתי לרופא נוסף - בעל נסיון רב - שאמר לי שהוא בטוח שאין ממאירות. הציע לעשות ניתוח לא רדיקלי (פתוח) בו מוציאים את התוכן המוקשה של הערמונית, שבדרך כלל אינו פוגע בתפקוד המיני ובשליטה בהטלת שתן (זה הפחד הגדול של המועמדים לנתוח רדיקלי עקב ממאירות) ומאז נשמתי לרוחה. הקשיים בהטלת שתן נעלמו ואני אדם חדש. אינני אומר שזה מה שצריך לעשות - רק מספר את הסיפור האישי שלי. גם אחרי הנתוח אני מקפיד לעקוב אחרי ערכי PSA שמא תופיע ממאירות שהיתה בכל זאת או חדשה לגמרי.

21/08/2001 | 00:53 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרון שלום לצערי הרב כבר נתקלתי במטופלים שנמצא הגידול בביופסיה ה-6 . יש כיום בספרות שיטה של ביופסיה ע"י לקיחת דוגמיות במעין ניתוח דרך השופכה. אם הגידול נמצא באזור שנקרא "אזור המעבר", קשה מאד לקחת ביופסיות בדרך הרגילה מאזורים אלו -תברר עם האורולוג שלך בקשר לכך. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת