ערכיי ייחוס ב-psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

02/08/2001 | 17:24 | מאת: דן

בשתי בדיקות -psa שביצעתי ערכיי הייחוס בבדיקה היו שונים בבדיקה אחת היה רשום היחס-2.5 -0.0 ng-ml ובבדיקה השניה היה רשום-0.4 -0.0 ng-ml השאלה שלי היא מה היחס הנכון וממה נובעים שינויים אלה בתודה מראש

02/08/2001 | 17:43 | מאת: ד

היתה טעות קטנה בשאלה שלי למעלה בקשר לערכיי ייחוס בבדיקה השניה היחס היה 0.0 -4 ng-ml

03/08/2001 | 18:39 | מאת: דני (פציאנט)

דר אריאלי אינו יכול לענות כעת. מקובל לקרא לערכים מעל 2.5 חריגים. יש סטטיסטיקה המראה שכשליש מהנבדקים עם ערכי psa מעל הנורמה - לא נמצא אצלם סרטן הערמונית (לא נמצא אינו אומר שאין להם) אבל על פי רוב בדיקת אולטרסאונד תמצא ערמונית מוגדלת (שעשויה להיות שפירה) בקיצור: psa מעל 2.5 אומר שרצוי לעקוב על ידי בדיקות תומכות - קודם כל בדיקה דיגיטלית (אצבע) של אורולוג מומחה, ובכלל קבלת יעוץ מאורולוג מומחה.

21/08/2001 | 00:56 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני בינגו ד"ר אריאלי

21/08/2001 | 00:54 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדן שלום עד כמה שידוע לי בכל העולם מקובל שערכי היחוס יהיו בין 0-4 . לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת