שינוי בPSA

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

22/07/2001 | 12:11 | מאת: אציק ^^

מה הגורמים להגברת הPSA בסרטן הארמונית ובמטופל בכימוטרפיה . מהו בדרך כלל המשך טיפול לאחר שלא מגיבים לטיפל כימוטרפיה. בכלל מהו בידיוק ה PSA?

23/07/2001 | 23:40 | מאת: דני

אין כרגע רופא המלוה את הפורום. PSA פירושו PROSTATA SPECIFIC ANTIGEN רמה גבוהה שלו מלמדת על הפרעה בתפקוד הערמונית - במקרים רבים ממאירה אבל לא בהכרח. גם הגדלה שפירה של הערמונית יכולה לגרום לעליה ב PSA אבל במקרה שאתה מציין אני מבין שאובחן סרטן הערמונית. הסבר יותר מעמיק רק רופא מומחה יוכל לתת לך.

27/07/2001 | 19:16 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

דני היקר מכל ישנם שלושה גורמים לעליה ברמת ה- PSA : ממדים גדולים של הערמונית , בהגדלה שפירה של הערמונית. דלקת חריפה בערמונית (פרוסטטיטיס) סרטן הערמונית אין חבר יקר כמוך ד"ר אריאלי

27/07/2001 | 19:12 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליציק שלום רב ה-PSA (PROSTATIC SPECIFIC ANTIGEN , היינו חמר שמופרש מהערמונית עצמה או משלוחות(גרורות) של סרטן הערמונית. עליה ב- PSA מראה על חסר יעילות של הטיפול הנוכחי. מתקיים כיום ניסוי רפואי חדש לגבי אנשים עם כשל של טיפול הורמונלי או כמיוטרפי ביח' אונקולוגית בבי"ח ברזילי באשקלון. אם תהיה מעוניין תכתוב לי ואני יקשר בינך לעורכי המחקר. מאחל לך החלמה מלאה ד"ר אריאלי נ.ב. גם אתה אם תהיה מעוניין תוכל להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו- הודעות יבואו בהמשך

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת