הבהרת מצב...

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/07/2001 | 00:40 | מאת: הילית

דר אריאלי שלום רב! אבי חלה לפני כשנתיים בסרטן הערמונית. אצלנו במשפחה מאמינים שהשתיקה טובה היא ועל כן אני מרגישה שאני חיבת לקבל תשובות לשאלות שלא נותנות לי מנוח. אני מודעת לעובדה שמחצאי פרטים לא ניתן לקבל תמונה שלמה אולם יספיקו לי רביבי מידע לבאור המצב. הוא עבר בשנת 98 ניתוח להסרת הערמונית כשלאחריה ה PSA היה 0 אולם כל חודשיים הוא הולך לבדיקה ולקבלת זריקה ואתמול ה PSA הגיע כבר ל- 0.98. הרופא הציע טיפול הקרנות אולם אבי פוסל זאת. 1. באחד הפורומים רופא טען שמ-1 טיפול הקרנתי לא עוזר אז מדוע הציעו לו בקפלן ? 2. אם הוציאו את הערמונית (אני יודעת שלא הצליחו להוציא הכל- לא יודעת מדוע) אז איך זה שזה ממשיך לגדול? האם זה סוג סרטן נוסף? 3. מה קצב הדרדרות המחלה? כלומר באיזה שלב רואים סממני מחלה אצל החולה? 4.אם אני אבקש לשוחח עם הרופא המטפל על פי מיטב ידיעתך אני אהיה חיבת לערב את אבי בכך ולקבל את הסכמתו או שניתן לעשות זאת לבד? אני מודה לך מאוד, הילית

20/07/2001 | 11:24 | מאת: דני

ראי הודעה של מנהל הפורומים - רוסמן - מיום 17 לחודש בעמוד זה

21/07/2001 | 20:01 | מאת: הילית

אני קראתי ואני מודעת ובכל זאת לא נאמר להפסיק לשלוח משמע שזה עניין זמני לא???

22/07/2001 | 10:22 | מאת: הילית

קודם כל המון תודה על ההתיחסויות שלך ועל ההכוונה. דבר שני עניין האורך הוא עניין סוביקטיבי. לפני שבוע שכתבתי באתר אחר נאמר לי שעלי לפרט יותר וכעת אתה טוען שעלי לקצר בדברים. אני אישית מאמינה שכאשר מתעסקים בנושא כל כך רגיש כמו זה עדיף לתת כמה שיותר פרטים על מנת לבאר את המצב ולקבל תשובה עניינית. אני אמשיך בחיפושיי-שוב תודה הילית

27/07/2001 | 19:27 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

להילית שלום רב שאלתך ארוכה ומורכבת. רוב אנשי המקצוע כיום מאמינים שעדיף להגיע לשיחה גלויה עם בני המשפחה. זה יכול פתור בעיות רבות. הייתי מציע לכם להצטרף אלינו לקבוצת תמיכה , זה יעזור לכם אולי להתגבר על מכשולים רבים. גם אנשים שעברו כריתה של הערמונית , לצערי הרב אינם מחוסנים מהישנות מקומית של אותו סוג סרטן. יש מספר אפשרויות טיפול במצב כזה כמו טיפול הורמונלי לרוב משולב עם הקרנה מקומית וכיום יש שיטה חדשה של הקפאת הגידול החדש (קריאוטרפיה). אם תרצי לדבר אתי ישירות תוכלי להתקשר אתי (אבל רק בעוד שבועיים) בט' חינם 270-250-1800 . נהדר שאת מתעניינת ,זכרי האמת היא הטובה ביותר. שכנעי את אביך ואני חושב שהוא ישתף אותך בבעיותיו.חיזקי ואימצי ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת