סרטן הערמונית ותורשה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

11/07/2001 | 01:13 | מאת: נעמה

שלום לרופא, האם סרטן הערמונית תורשתי? 1. לגבי בנים 2. השלכות לגבי בנות אם יש. מודה לך.

24/07/2001 | 17:53 | מאת: דני

הרופא אינו זמין.

28/07/2001 | 21:50 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לנעמה שלום יש תורשה של סרטן הערמונית כאשר יש גילוי של המחלה בגיל יחסית צעיר או כאשר יש יותר ממקרה אחד של סרטן הערמונית באותה המשפחה. לרוב נפגעים יותר אחים ופחות בנים. לא ידוע לי על קשר בין סרטן הערמונית והעברה של סרטן לבנות. יש קשר גנטי מסוים בין סרטן השד במשפחה וסרטן הערמונית. יש כיום מחקרים חדשים על מציאת גנים משפחתיים במקרים נדירים של סרטן הערמונית לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת