חשד מסרטן הערמונית וטיפול יעיל

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

03/07/2001 | 22:56 | מאת: טל מוריק

כתוצאה מ PSA גבוה בשנה האחרונה : 6.6 , 7.2 ו 7.3 לאחרונה עברתי 3 ביופסיות במשך שנה . הראשונה(יוני 2000)אמרה:in one of the fragments a small focus of atypical acinar proliferation suspicious of malignancy ביופסיה שניה (אוגוסט 2000) נקיה...Benign prostatic tissue . ביופסיה שלישית (יוני 2001) - Right lobe : 4 tissue cores - 3120 . in 2 of the fragments adenocarcimona Gleason score 6 ( 3+3 אני בן 72 ויחסית במצב בריאותי תקין עם סכרת גבולית מטופלת ב חצי כדור "גלובן" ליום + כדור Norvasc 10 mg ליום כנגד לחץ דם .... מוצע לי טיפול בהקרנות 6 שבועות כאשר האופציה השניה היא ניתוח הערמונית . השאלה : לאדם יחסית בריא איזו מ 2 ההצעות הנ"ל היא היעילה ביותר ואיזו מהן תשאיר הכי פחות נזקים עתידיים . ת ו ד ה ...... כל זה בהנחה שמיפוי העצמות תקין (אמור לעבור בעוד כמה ימים)

04/07/2001 | 22:01 | מאת: טל מוריק

טל מוריק כתב/ה: > > כתוצאה מ PSA גבוה בשנה האחרונה : 6.6 , 7.2 ו 7.3 לאחרונה עברתי > 3 ביופסיות במשך שנה . הראשונה(יוני 2000)אמרה:in one of the > fragments a > small focus of atypical acinar proliferation suspicious of > malignancy > ביופסיה שניה (אוגוסט 2000) נקיה...Benign prostatic tissue . > ביופסיה שלישית (יוני 2001) - Right lobe : 4 tissue cores - 3120 > . in 2 > of the fragments adenocarcimona Gleason score 6 ( 3+3 > אני בן 72 ויחסית במצב בריאותי תקין עם סכרת גבולית מטופלת ב חצי > כדור > "גלובן" ליום + כדור Norvasc 10 mg ליום כנגד לחץ דם .... > מוצע לי טיפול בהקרנות 6 שבועות כאשר האופציה השניה היא ניתוח > הערמונית . השאלה : לאדם יחסית בריא איזו מ 2 ההצעות הנ"ל היא > היעילה ביותר ואיזו מהן תשאיר הכי פחות נזקים עתידיים . ת ו ד ה > ...... > כל זה בהנחה שמיפוי העצמות תקין (אמור לעבור בעוד כמה ימים)

05/07/2001 | 12:26 | מאת: טל מוריק

ממתין לתשובה / התייחסות מהפורום המתאים........ ת ו ד ה !!!

06/07/2001 | 15:34 | מאת: יוסי רוסמן

הי טל. כפי שהודעתי בפורום לפני מספר ימים, עקב תקלה במחשבו של מנהל הפורום, אין הוא יכול לענות לשאלות הגולשים בפורום. אני תקווה כי הבעיה תפתר בימים הקרובים. אני מתנצל על העיכוב במענה בשמי ובשם מנהל הפורום, דר' אריאלי. גלישה נעימה יוסי רוסמן מנהל הפורומים.

28/07/2001 | 22:28 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לטל שלום אני מתנצל מקרב לב על העכוב בתשובתי עקב בעיות עם המחשב הביתי. אולי בינתיים כבר התחלת טיפול ?? לרוב מקובל להציע ניתוח עד גיל 70 שנה. יחד עם זאת אם מצבך הלבבי והכללי טוב , ודאי יהיו מנתחים שיסכימו בכל זאת לנתח אותך. הסיכון של הניתוח יותר גבוה עבורך מצד אחד, מצד שני לרוב הניתוח פותר את הבעיה טוב יותר. ההחלטה קשורה קודם כל בהרגשה הפנימית שלך - לך על זה. אם אתה עדיין מתלבט ובכל מקרה אני מציע לך להצטרף אלינו לקבוצת התמיכה לחולי סרטן הערמונית. מה שתחליט שיהיה לך בהצלחה , אני מחזיק לך אצבעות לילה טוה ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת