פי אס אי גבוה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

18/06/2001 | 21:40 | מאת: דני

לאבא שלי בן 67 יש כבר 3 שנים PSI גבוה מאוד שעולה כל הזמן. עשה כבר 6 פעמים ביופסיה ולא נימצא דבר. מטופל במאיר וניראה שהם לא בדיוק מבינים את התופעה. האם יתכן שאין לו סרטן הערמונית? מה עוד יכול להיות? מה עושים?

18/06/2001 | 23:59 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום אחרי 6 ביופסיות רוב הסיכויים שלא מדובר בסרטן , עליה בפי.אס. אי. יכולה להיות קשורה לפעמים לערמונית מאד מוגדלת. מה שאפשר עוד לעשות זאת בדיקת FREE-PSA . יחס של פי. אס. אי חופשי ל פי. אס. אי באחוזים יכול להיות אינדיקטור נוסף. אחת הבעיות היינה סרטן של אזור המעבר בערמונית -אזור שקשה להגיע אליו בביופסיות חיצוניות. לפעמים אפשר לעשות ניתוח פנימי ודרכו להוציא מספר חתיכות של הערמונית לשם בדיקה. לילה טוב ד"ר אריאלי

16/07/2014 | 16:26 | מאת: האם פי אס אי 5 נחשב גבוה ???

האם פי.אס.אי 5 נחשב גבוה ???

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת