psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

03/04/2001 | 14:52 | מאת: נועם

שלום רב לפני כחודש עברתי בדיקת psa, בעקבות דימום קל בזרע, התוצאה היתה 5.2 בבדיקת אולטרסאונד הערמונית היתה מעט מוגדלת, אך האורולוג קבע כי בהתייחס לגיל (56), הגודל תקין. הדימום בזרע פסק ובדיקה נוספת של psa, התוצאה חזרה להיות תקינה 3.2 מה לדעתך קרה ומה הצעתך תודה נועם

04/04/2001 | 21:46 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

נועם שלום! מכיוון שעברת אולטרה סאונד טרנס- רקטאלי אני מניח שקיבלת טיפול אנטיביוטי בהקשר לבדיקה זו . יתכן שרמת הפי.אס.אי. היתה גבוהה עקב דלקת בערמונית והשתפרה עקב הטיפול האנטיביוטי . יחד עם זאת כאשר הבדיקה גבוהה אולי רצוי לבצע בדיקת דם חוזרת לפני שמזמינים ביופסיה . אפשרות נוספת לבירור , כאשר הפי.אס.אי בין 4 ל- 10 לבצע בדיקת דם לפי.אס.אי. חופשי . למרות שהפי.אס.אי שלך כרגע תקין הייתי ממליץ לחזור על בדיקת דם בעוד חצי שנה. בכבוד רב, חג שמח ד"ר אריאלי.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת