הסתברות להתפתחות סרטן

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

12/06/2001 | 07:57 | מאת: דני

אם עברתי ניתוח ערמונית (לא רדיקלי) בגלל הגדלה "שפירה" של הערמונית, ולא נמצאו ממצאים ממאירים לפני וגם לא בחומר שהוצא - האם אתה יודע אם ההסתברות שלי לפתח סרטן שונים מכלל האוכלסיה או עדיין בערך 10% כמו כולם. תודה דני

12/06/2001 | 07:58 | מאת: דני

שאלתי את השאלה בטעות בפורום הלא נכון אתכם הסליחה

14/06/2001 | 18:07 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום למה אתה חושב שזה לא הפורום הנכון ????? הגעת לפי עניות דעתי בדיוק למקום המתאים. ד"ר אריאלי

14/06/2001 | 18:05 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום רב במהלך ניתוח כריתת ערמונית שפירא אנו לא כורתים את הקופסית (קפסולה) שעוטפת את הערמונית. לרוב סרטן הערמונית מתחיל דווקא מהאזורים הללו הפריפריים. אני אף פעם לא חושב שהאחוזים חשובים. אם "פספסת" מקרה אחד, לאותו האדם זה 100% נזק. אני ממליץ לכל אחד שעבר ניתוח כמוך לא "לישון על זרי הדפנה"- יש להמשיך במעקב כאילו לא עבר מעולם ניתוח. לי אישית יש די הרבה חולים שעברו ניתוח ובאחור אפילו של שנים התגלה אצלם סרטן הערמונית. אין מטרתי ליצור פאניקה אלא להמשיך להיות זהירים גם בהמשך. אני בטוח שע"י שאלתך הצלת מספר נפשות בישראל. תודה על השאלה המצויינת. כל טוב ד"ר אריאלי

15/06/2001 | 18:26 | מאת: D

תודה אני כמובן לוקח בחשבון גם שבשלוש ביופסיות לפני הניתוח לא נמצאו סימנים לממאירות. אמשיך לעקוב אחרי פי.אס.אי. כרגיל שלחתי בטעות את השאלה לפורום גסטרו בו אני מתארח לפעמים. מר רוסמן העביר אותו לפורום זה. דני

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת