קבוצת תמיכה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

08/06/2001 | 21:41 | מאת: דני

בעבר כתבתי לך על קרוב שלי שעבר טיפול חדשני בקרינה ממוקדת בבילינסון לסרטן הערמונית. אחרי הפצרות רבות שלי ביקר בקבוצת התמיכה בגבעתים ומיד צלצל אלי לספר על ההתרשמות המאד חיובית. מקודם הוא אמר לי שהוא בסך הכל רוצה לשכוח מהענין. ידידים יעצו לו לא לבדוק PSA כי במידה וימצא ממצא חיובי בין כה וכה אין מה לעשות. כנראה שיש חולים רבים שהכניסו להם את זה לראש. יהיה זה כשיהיה - אני בדעה שצריך לשמור על ראש פתוח. תודה דני

09/06/2001 | 23:56 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום אני תמיד שמח כאשר לקבוצה מגיעים אנשים חדשים ובמיוחד בשיטת "חבר מביא חבר". זה הפירסום הטוב ביותר של הקבוצה. הפגישה הנוכחית הייתה שונה היות שהייתה לנו מרצת חוץ. בדרך כלל יש לחברים בקבוצה יותר זמן לביטוי עצמי. כל אחד יכול להעלות את בעייתו האישית ולשמוע את ההתייחסות של המנחים, אבל אולי חשוב יותר של החולים עצמם. אנחנו צריכים לצאת מנקודת הנחה שתמיד יש עוד מה לעשות . התקווה נותנת כח להתמודדות אישית טובה יותר עם המחלה והגוף מגיב בהתאם. מחקרים מראים שחולים באותו הגיל עם בדיוק אותה המחלה ואותו הטיפול, זה שהאמין , קיווה ולא נכנע איכות חייו הייתה יותר טובה וגם ההשרדות שלו הייתה ארוכה יותר. אני לא מקבל את הגישה ממילא אין מה לעשות. במיוחד לגבי סרטן הערמונית יש מה לעשות. תודה על כך ששלחת את חברך לקבוצה ואני מקווה שהוא ימשיך אתנו ויקבל את הגישה היותר חיובית שלנו מאחל לך לילה טוב ד"ר אריאלי

18/06/2001 | 23:10 | מאת: שי

אל: ד"ר אריאלי מאת: שי שלום לך, לצערי נבצר ממני להגיע למפגש של קבוצת התמיכה [6/ 6}. נא הודיעני על מועד הפגישה הבאה. תודה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת