גודל הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

01/04/2001 | 12:21 | מאת: אילן י.

אני קרוב לגיל 40 אני סובל מהשתנה מרובה של בממוצע כל שעתיים בשעות היום וקימה פעם בלילה,הזרם חלש יותר מבעבר ואני מבחין שאחרי שאני משתין נוצר "כתם" במכנסיים. בבדיקת אולטרסאונד שנערכה לי נכתב שגודל הערמונית הינו: 3.5*3.5*3 ס"מ. האם יתכן שאני מתחיל לסבול ממה שנקרא "פרוסטטה" ? האם הגודל שצויין נורמלי לגילי? בדיקות השתן שלי יצאו תקינות והפי.אס.איי היה 0.7 אם לא זה מה כן יכול להיות הסיבה להשתנה המרובה?

02/04/2001 | 23:16 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

לאילן שלום גודל הערמונית שלך תקין לגילך. האם נשללה אצלך מחלת סוכרת הגורמת להשתנה מרובה? האם סבלת אי פעם ממחלת מין? האם נשלחה בדיקת דם לכלמידיה? תברר עם האורולוג שלך האם אין צורך בביצוע צילום השופכה- אורטרציסטוגרפיה. יתכן שבכל זאת מדובר בדלקת של הערמונית(פרוסטטיטיס), למרות בדיקת שתן לתרבית שהייתה עקרה. כדאי לבצע גם בדיקת שתן לכללית ובמידה שיש דם סמוי בשתן לשקול בדיקת שתן לציטולוגיה. אם כל הבדיקות תקינות התיעץ עם אורולוג לגבי טיפול אנטיביוטי ממושך+/- שימוש בתוסף מזון כמו פרוסייף(לויקופן+ סויה). חג שמח, ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת