דלקת כרונית בערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

01/04/2001 | 12:14 | מאת: יובל

לד"ר שלום רב, קודם כל הרשה לי לברך אותך על הקמת הפורום החדש. אני בחור בן 37 ,מזה כשנה סובל מתדירות גבוהה במתן שתן,אי נוחות ,לעיתים "כאבי ביצים" כלשון העם ,דליפת טיפות אחרי השתנה והחלשות בעוצמת הפליטה. פניתי לאורולוג שערך לי מספר בדיקות: בדיקה רקטלית DRE PSA US CT IVP בדיקות שתן לאור העובדה שכל הבדיקות יצאו תקינות למעט תחושה של "ערמונית מעט מכווצת" כלשון האורולוג וממצא של נקודות הסתיידות רבות בערמונית האורולוג קבע שאני סובל מ: דלקת כרונית לא חיידקית בערמונית. נסיתי אנטיביותקה "דוקסלין" חמשך חודש אך זה לא הועיל. עכשיו אני מנסה לפי עצת הרופא שילוב של כדורי "פרוסייף" וצינק ומקווה שזה ישפר את הרגשתי. שאלותיי: א. האם יתכן וההבחנה שגויה וזה לא דלקת בערמונית? ב. האם יכול לחול שיפור ספונטני בהרגשתי? ג. כמה זמן דלקת כזו יכולה להמשך? ד. עד כמה היא אופיינית לגברים בגילי? בברכה, יובל

02/04/2001 | 23:35 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

ליובל שלום רב לצערי הרב הבעיות שציינת שכיחות מאד גם בגילך, מתרידות מאד לפעמים קשות לפתרון. ציינת כאבי אשכים, אבל לא כתבת האם סיפרת על כך לרופא שבדק אותך. חשוב לבדוק גם את האשכים במקביל לבדיקת הערמונית ולבצע בדיקת אולטרה סאונד של האשכים ושל דרכי השתן. במידה והאורולוג ממשש דלקת באשכים, לרוב אפידידימיטיס יש צורך בטיפול אנטיביוטי. יש לשלול גם גוש באשך או ורידים סביב האשכים- וריקוצלה. יש לציין שלפעמים דלקת של האשך יכולה להיות קשורה עם דלקת של הערמונית במקביל. אני מברך את הרופא שלך על ההחלטה להשתמש בפרוסייף. יש לקחת בחשבון שלפעמים יש צורך להשתמש בתוסף מזון זה מספר חדשים עד שמרגישים שיפור. אני מקווה שעניתי לך פחות או יותר, אבל זכור שהבעיות הגדולות עם הערמונית מתחילות מגיל 50. יתכן שטיפול כיום ימנע ממך צרות בגיל מבוגר יותר. חג שמח, ד"ר אריאלי.

03/04/2001 | 12:50 | מאת: יובל

לד"ר אריאלי שלום רב, א. מודה על תשובתך המהירה ב. נושא הכאב באשכים הוא לא הסימפטום הדומיננטי אלה בעיקר ההשתנה בתדירות גבוהה, כמו כן בוצע אולטרסאטנד דרכי שתן שלא מצא ממצא כלשהו. ג. האם נתקלת באנשים שסובלים מפרוסטטיטיס שהפרוסייף שיפר להם את המצב? אם כן אחרי כמה זמן של שימוש זה קרה? בברכה, יובל

05/04/2001 | 12:21 | מאת: אבי

קודם אציג את עצמי אני בן 34 ומזה שנה וחצי אני סובל מאותם סימפטומים שתארת ועברתי את אותם התלאות בנוסף לכך גם שתיתי במשך שנה שלמה מיגוון סוגי אנטיביוטיקה כ7 סוגים ללא כול הטבה משמעותית החלפתי 2 אורולגים לאחר יחס מזלזל שלהם כך שבסופו של דבר החלטתי להתרגל להשלים עם הבעיה

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת