בדיקת P.S.I

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

13/10/2002 | 13:57 | מאת: צבי

שלום רב, אבקש לדעת מהי החשיבות של הבדיקה לגבר בן 50+? מהי רמת הדיוק של הבדיקה? האם יש בדיקה אחרת שהינה מדוייקת יותר (אך אולי יקרה יותר אשר קופות החולים אינן ממנות)? הבנתי מרופא המשפחה שלי כי לא מומלץ לעשות בדיקה מכיון שאם תימצא רמה חריגה אזי אין כלל בטחון כי מדובר בסרטן, להיפך הסיכוי הוא נמוך מאד. אך במקרה כזה עליו לשלוח אותי לבדיקה מאד לא נעימה. פרט לכך, הוא טוען שרבים נפטרים עם המחלה ולא בגלל המחלה. בברכה, צבי

13/10/2002 | 19:50 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

13/10/2002 | 19:58 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לצבי שלום רב אני מכיר את הגישה של הרופא שלך, לצערי הרב היא גם גישתם התבוסתנית של רופאים רבים וטובים אחרים, שמאמינים באמת ובתמים בגישה של " בת-יענה". אני אישית (אני מדגיש שזו דעתי), לאחר שנים רבות שאני מקדיש את עצמי לנושא, אני יותר ממשוכנע שהבדיקה חשובה ביותר ולא הייתי מוותר עליה בשום פנים ואופן. הטיפולים לסרטן הערמונית כיום מרובים ומצויינים בתנאי שמגלים את המחלה מוקם. לצערי הרב יש כיום רק שני אמצעים שמובילים לחשוד בסרטן הערמונית: הבדיקה הרקטלית ובדיקת דם ל- PSA . ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת