התיחסות צה"ל לבעית פרוסטטיטיס

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

10/05/2001 | 16:50 | מאת: אריה

שלום רב, אני כבר מעל לשנה סובל מדלקת כרונית בערמונית שהסימפטומים שלה מתבטאים בכאבים בפי הטבעת, אי נוחות והטלת שתן מרובה. האורולוג שלי הבחן זאת לאחר שעברתי בדיקות רבות. הבעיה מפריע לי מאד בחיי יום-יום ולמרות שניסיתי טיפולים תרופתיים שונים ורפואה טבעית כמעט ולא הוטב מצבי. לאחרונה ביקשתי ועדה רפואית כי במצב כזה אני לא רואה עצמי משרת במילואים, אך חוששני כי בשל העדר "בשר" ,הרי האבסורד בפרוסטטיטיס הוא שכל הבדיקות לכאורה "תקינות" וחוץ מחוו"ד האורולוג שלי אין לי כלום, ומכאן החשש שהצבא לא יתיחס ברצינות לבעייתי. ברצוני לשאול אותך האם ידוע לך התיחסות צה"ל לבעית הפרוסטטיטיס - אני מניח שיתכן ואתה קשור איך שהוא למסגרת המערך הרפואי של הצבא בהיותך רופא. בתודה מראש, אריה

12/05/2001 | 12:26 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאריה שלום רב בועדה הרפואית של צה"ל יושבים רופאים שאינם רופאים מקצועיים. הם חחיבים להחליט ע"ס חוות דעת רופא מומחה ,במקרה שלך אורולוג,לרוב אזרחי. אם האורולוג יכתוב שיש לך פרוסטטיטיס הוועדה יכולה לקבל או לא את דעתו כמו כל חוות דעת רפואית של מומחה. הבעיה שבמקרים רבים אין הוכחות מעבדתיות למחלה זו וחייבים להסתמך על המידע שמוסר המטופל בעצמו.אני לא צריך לספר לך את ההמשך והמבין יבין. הייתי רוצה לכתוב לך עוד דברים רבים מהגיגי ליבי אבל בגלל הכבוד לצה"ל אני מעדיף להסתפק בדברים אלו. מכל מקום מאחל לך בהצלחה ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת