CaverMap

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

27/04/2001 | 22:45 | מאת: Valone

לד"ר אריאלי יוסף , שלום רב 1. קראתי על CaverMap - השיטה היא חדשה , לפי הבנתי . מה סיכויי ההצלחה ? האם עובדים לפי שיטה זאת בישראל ? 2. קראתי גם על אפשרות להחדיר חומר רדיואקטיבי לפרוסטטה . ושוב , האם עושים זאת אצלנו ? 3 . התרופה Proscar למי שאין לו תאים סרטניים - האם ביכותה למנוע סרטן ? בברכה Valone

28/04/2001 | 19:24 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ידידי שלום איני יודע על איזו שיטה אתה מדבר. אם יש לך חמר כתוב, הסבר או שם אחר לשיטה אנא ממך שלח ומלמד גם אנחנו. לגבי חמר רדיואקטיבי- השיטה נהוגה רק במקרים של סרטן הערמונית, כאשר המחלה ממוקמת לערמונית בלבד, אחת השיטות (לא היחידה) היינה החדרת גרגירים רדיואקטיביים לערמונית. הדבר נעשה כיום במספר מרכזים בארץ, אבל אם אינני טועה מירב הנסיון בנושא הצטבר בבי"ח איכילוב ע"י פרופ' מצקין. לגבי פרוסקר(בארץ נקרא פרוקיור) ההורייה העקרית למתן תרופה זו היא הגדלה שפירה של הערמונית.אמנם נעשו נסיונות לתת תרופה זו לחולי סרטן אבל התוצאות אינן חד- משמעותיות. אמנם תרופה זו מורידה את ערכי הפי.אס.אי. ומקיטנה את גודל הערמונית בצורה משמעותית, אבל זה לא אומר שזה גם מונע התפתחות סרטן הערמונית. לי אישית היו מספר מקרים בודדים שהרגישו טוב עם פרוקיור, אבל בכל זאת פתחו סרטן הערמונית. מאחל לך כל טוב ד"ר אריאלי

28/04/2001 | 23:54 | מאת: Valone

לד"ר יוסף אריאלי , שלום. השיטה CaverMap תחליטה בזיהוי שני עצבים בזמן הנתוח : האחד האחראי על הסוגרים והאחר על הזקפה . הזיהוי , אם הבנתי נכון , נעשה ע"י גירוי , כנראה חשמלי , של כל העצבים , אחד אחרי השני . ברגע גירוי העצבים הנ"ל יש תגובה של אבר המין . לפי תגובתך אני מבין שלא זכינו בארץ , עדיין , ליתרונות השיטה . אגב השיטה מופעלת למשל ב - Medical Center of Wiskonsin - Milwaukee , Wisconsin ונקראת גם , איך לא : Nerve Sparing אני מקווה שהעברתי נכון את המידע . בתודה Valone

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת