ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

31/03/2001 | 14:42 | מאת: אלימלך

2 שאלות ברשותך : נקבע שהערמונית שלי היא בגודל 40 גר' האם זה קרוב לניתוח? מה דעתך על הכדורים \ תוספים מן הצומח שאמורים להאט או לעצור הגדלת הערמונית? תודה

31/03/2001 | 17:31 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאלימלך שלום רב גודל הערמונית היינו פונקציה של גיל. לא כתבת מהוא גילך. מכל מקום 40 ג"ר נראה כתקין. לא תמיד הגודל נותן את דרגת החסימה. בקשר לנושא של טיפולים צימחיים: החשוב מכל לא להתחיל טיפול כזה ללא בדיקה של אורולוג. טיפולים אלו יכולים לעזור מאד להפרעות החסימתיות של הערמונית אבל עלולים לא לאבחן סרטן אם לא נבדקים קודם לכן. לאחרונה התחלנו להשתמש בתוסף מזון חדש הנקרא פרוסייף. תכשיר זה מורכב מלויקופן-הצבע האדום של העגבניה וחמרים אקטיביים של הסויה. תוסף מזון זה מומלץ אפילו מתחת לגיל 50. הוא יכול להקל על הסבל, אבל חשוב מכל יכול אולי למנוע התפתחות סרטן הערמונית. התוסף ממומלץ גם לחולים בסרטן הערמונית, היות שהוא יכול לעקב התפשטות נוספת של המחלה ( כמובן תוסף מזון אינו במקום טיפולים קונבנציונליים לסרטן) אני מודה לך מאד על שאלתך ד"ר אריאלי

01/04/2001 | 14:44 | מאת: אלימלך

אשית תודה על התשובה . גילי הוא 67 ועברתי בדיקת PSA תקינה . איפה משיגים את הפרוסייף והאם יש לו תופעות לוואי. בעוונותי עברתי גם ניתוח מעקפים לפני כחודש . כל זאת למרו שאני נראה חסון ובריא .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת