ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

23/03/2002 | 08:20 | מאת: יקי

שלום רב , אני מועמד לניתוח להוצאת ערמונית . במשך זמן ההמתנה לניתוח ( מספר חודשים ) הופיע שבר חוזר באזור המפשעה תוך כאבים עזים . אי לכך אני מעונין להקדים ניתוח השבר על פני ניתוח הערמונית . שאלתי - האם מבחינה רפואית יש העדפה לניתןח אחד על פני השני ? מבחינת העיתוי ? לתשובתך אמתין . בברכה יקי

23/03/2002 | 08:22 | מאת: יקי

שוב שלום , שכחתי לציין - הניתוח הוא בשיטה לפרוסקופית . תודה עבור תשומת הלב . בברכה יקי

24/03/2002 | 11:31 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שהרופא יענה: אצלי היתה אותה בעיה, שבר במפשעה וערמונית מוגדלת. רציתי לעשות אותם בו זמנית אבל שני רופאים יעצו לי נגד. אז עשיתי ההיפך ממך, את ניתוח השבר דחית, ואני בספק אם אעשה אותו בכלל כי אני בן 76 והוא לא מטריד אותי במיוחד. אתה לא מציין את גילך. לדברי קרוב שלי שהוא מנתח לפרוסקופי, בפרוצדורה הזאת חשוב לבחור מנתח אם נסיון רב, שאז זה באמת יכול להיות ניתוח קל מאד (אני תמיד שואל קל- למנתח או למנותח - אני מניח שהכל יחסי. בכל אופן אני לא רואה שום סיבה ממה שכתבת (ולא פרטת מאד בנושא הערמונית, למה לנתח בכלל, איזה בדיקות עברת ומה היו התוצאות, איזה נתוח הציעו לך - פתוח, לפרוסקופי או דרך השפכה) שלא לעשות את ניתוח השבר, אם השבר מטריד אותך, ואחר כך לטפל בערמונית. חג שמח

01/04/2002 | 23:44 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליקי שלום ניתוח כריתת הערמונית קודם לניתוח תיקון בקע. לפעמים הבקע נגרם עקב הלחץ הנוצר עקב הפרעה במתן השתן. בנוסף אם לא מטפלים בבעיית הערמונית , עלולה להיות אצירת שתן וצורך בקטטר לאחר ניתוח תיקון בקע. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת