דפנות שלפוחית השתן מעובים מעט

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/03/2002 | 02:27 | מאת: יוסי

בבדיקת CT האחרונה שעשיתי נאמר שם שדפנות שלפוחית השתן מעובים מעט היות ואני חולה קרצינומה, מה פירוש הדבר ? ועל מה זה מצביע ?

21/03/2002 | 21:47 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שהרופא יענה: אחת הסיבות להתעבות דפנות שלפוחית השתן יכול להיות הגדלה שפירה או לא שפירה של הערמונית. כפי שהבנתי, בגלל ההתנגדות הגדולה יותר לזרימת השתן, השלפוחית צריכה לייצר לחץ גדול יותר, ומוסיף מסה שרירים שמתבטאת בהתעבות דופן השלפוחית. מאיזו ממאירות אתה סובל. האם יש לך בעיה בתכיפות מתן שתן או בזרימת השתן. מה הגיל שלך. האם עברת בדיקת PSA ואם כן מה היתה התוצאה. אם תוכל לתת תשובות אלו, אני מאמין שתקל על הרופא לתת לך תשובה.

22/03/2002 | 02:26 | מאת: יוסי

שלום לדני ולד"ר אריאלי יש לי אדנוקרצינומה גלייסון 9 יש לי בעיה בתכיפות למתן שתן במיוחד בלילה וקושי בתחילת השתן במיוחד, הזרימה לרוב היא טובה, אך לפעמים מקרטעת.

01/04/2002 | 23:51 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליוסי שלום עליך לציין באיזה סוג של קרצינומה אתה חולה. התעבות דופן כיס השתן כולה היינו סימן לחסימה ברמה פרוסטטית או בשופכה. התעבות באזור מסוים בכיס השתן חשודה לגידול ודורשת בירור. ד"ר אריאלי

03/04/2002 | 02:46 | מאת: יוסי

שלום לד"ר אריאלי אני סיבל מאדנוקרצינומה וכבר הזכרתי זאת בתשובות הקודמות. ולצערי תשובתך בוששה לבוא כך שחשבתי שלא תשיב לי כלל. ויש לי עוד שאלה: האם מהקרנה באיזור הפרוסטטה תהיה נשירת שיער ? אני מקווה הפעם שתשובתך תהיה מהירה יותר.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת