לגבי פרוסייף

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

13/03/2002 | 09:47 | מאת: רונן

לפי מה שהצלחת להבין, סויה מכיל בין היתר משהו הדומה לאסטרוגן (נכון עד פה?) האם אם כך זה משפיע על הגוף בצורה דומה ? דהיינו, ירידה בחשק המיני וזיקפות חלשות יותר ? דבר שני, ידוע כי סויה מתחרה במינרלים מסויימים. האם הגורם לכך נמצא גם בנגזרות הסויה שמופיעות בפרוסייף ? לקחתי במשך מספר חודשים את הפרוסייף עם מולטיויטמין ונראה שהיעילות ירדה פלאים. אולי רק צירוף מיקרים.

13/03/2002 | 18:23 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

צרה בתוספי מזון היא שלא נחוצים נסויים קליניים מסודרים לאישורם כמו בתרופות. הסיבה לכך שאי אפשר להוציא על תכשירים אלה פטנט, כלומר שאף אחד לא יוכל להרויח עליהם את המיליונים שעולים הנסויים הקליניים. אי לכך אני מאמין שאף אחד לא יוכל לתת תשובה מוסמכת לשאלות שלך. אם אומרים שיש דמיון להורמונים, הדמיון אינו כזה שתהיה השפעה כאילו אתה לוקח אסטרוגן למשל. די אנשים לקחו את התוסף כדי להוכח שאינו מזיק, ונאמנה עלי עדותו של דר' אריאלי שבמקרים רבים הוא מועיל. אם אצל אדם מסוים יש תופעות לואי לא נעימות - אז שיפסיק ליטול את התוסף. אצלי תוספים טבעיים מסוימים להפחתת הסימפטומים של ערמונית מוגדלת שפירה, גרמו לתופעה של נזלת אלרגית חמורה. אז הפסקתי לקחת אותם ולבסוף החלטתי על ניתוח. אם בפרוסייף גורם לך לבעיות לא נעימות - אז על תקח אותו.

19/03/2002 | 00:38 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני יש מחקרים אפידמיולוגיים רבים בנושא עם אוכלוסיית המזרח הרחוק. לא נמא אצלם פגם באון או בפוריות עקב התזונה שלהם, אבל אין כמעט סרטן הערמונית שם. ד"ר אריאלי.

19/03/2002 | 00:34 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרונן מדובר בפיטואסטרוגן- אסטרוגן צמחי. אנשי המזרח הרחוק למרות שאוכלים אותו היינם ברי און מצויין ופוריות מצויינת. גם אצל גברים יש כמות מסוימת של אסטרוגן והיא חשובה מאד לפעילות הגופנית והמינית של הגבר. מבחינה מעשית אצל המטופלים שלי לא היו שום הפרעות עקב האסטרוגן הצמחי. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת