סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

12/03/2002 | 06:50 | מאת: אושר

שלום רב ברצוני לדעת האם כאשר גבר מבצע "קשירת" זרע הדבר יכול להגביר את הסיכוי לסרטן הערמונית? אודה לתשובתכם.

12/03/2002 | 22:30 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני יכול רק לצטט כתבות מהאינטרנט. בכתבה http://www.southwesturology.com/vasectomy.html נאמר שחשד שמה שאתה מכנה "קשירת זרע" מגדיל את הסיכון לסרטן הערמונית (שהוא כ 10% מכל הגברים בין כה וכה) - נבדק ולא הוכח. בכל אופן שגבר שעבר את התהליך יבדק ל PSA אחת לשנה מגיל 40 במקום מגיל 50 לפי ההמלצה המקובלת. חוקרים רבים חושבים שגברים שעברו את הפרוצדורה, נוטים להיות כאלה שיותר דואגים לבריאותם ולכן אולי הממצאים הישנים יותר שסרטן נתגלה אצל יותר מהם. יש לזכור שהרבה מאד גברים נושאים את סרטן הערמונית עד יומם האחרון (מסיבות לא קשורות) מבלי שידעו על כך אי פעם אם לא יבדקו.

20/03/2002 | 00:00 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאושר שלום בארצות שמקובל לבצע ניתוח קשירת חבל הזרע למניעת הריון לא הוכח עליה במקרי סרטן הערמונית עקב כך. בארץ יש בעיה חוקית לבצע ניתוחים אלו מטעמי דת. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת