דלקת ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/04/2001 | 19:04 | מאת: רון

לד"ר אריאל שלום, היני סובל מכאבים במערכת השתן. בבדיקה טרנסרקטלית הובחן קופסית מסוידת. האם הבחנה זו מצביעה על דלקת. מה הגורמים לדלקת באיזור זה? אלו טיפולים מומלצים? אנטיביוטיקה אינה השפיעה למרות שניתנו מםפר טיפולים. האם חימום הבטן התחתונה ע "י כרית חשמלית או שימוש בוולטרן יכולים לעזור בהחלמה. כמה זמן יכול לעבור עד החלמה ?

21/04/2001 | 22:13 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרון שלום הסתיידויות לא בהכרח מעידות על דלקת. רופא שמתמחה באולטרה סאונד טרנס- רקטי לרוב יכול להבחין אם התמונה מתאימה לדלקת. אבחנה יותר מדויקת מקבלים בביופסיה של הערמונית ,אבל לרוב משתדלים לא לבצע בדיקה זו לאנשים מתחת לגיל חמישים (מה גילך). הטיפול לרוב מבוסס על טיפול בקינולונים (טריביד או ציפרוגיס) של מינימום חודש, ביחד עם תוספי מזון (ראה התכתבויות קודמות). שבוע טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת