האם יש קשר לרכיבה על אופניים

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

10/03/2002 | 12:32 | מאת: משה

האם יש קשר בין רכיבה ממושכת על אופניים לבעיות בערמונית .

10/03/2002 | 18:46 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

יש מספר כתבות באינטרנט שגוסות שיש קשר בין בעיות בדרכי השתן - כולל הערמונית - ורכיבה ממושכת על אופניים (ביחוד רכיבה ממושכת מאד כגון רוכבים ספורטיביים מקצוענים) אבל יש יותר כתבות השוללות קשר זה. יש רופאים הגורסים שרכיבה ממושכת יכולה להעלות ערכי PSA באופן זמני, וזה מה שגרם לחשוב שיש קשר. דרך אגב אני יודע שגם פעילות מינית יכולה לגרום לעליה זמנית כזאת למרות שאין קשר בין פעילות מינית ומחלות הערמונית. יש כמה כתבות הממליצות להשתמש במושבים יותר רחבים מאלה הנהוגים אצל רוכבים ספורטיביים. ממליץ לך להקליד במנוע חיפוש כגון google את הערכים prostate +bicycle ולהתרשם בעצמך.

10/03/2002 | 20:55 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אם אתה אותו משה מהשאלה על ערמונית "מורחבת" מ 4 לחודש, היה טוב לדעת איזה בדיקות האורולוגים הפנו אותך. האם עשית בכלל בדיקת PSA ו PSA חפשי, ואם כן מה היו התוצאות. האם בוצע אולטרסאונד. אם כל הבדיקות שעברת ותוצאותיהן יקל על דר' אריאלי לתת לך תשובה מושכלת.

10/03/2002 | 23:30 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למשה לפי דעתי אין קשר ד"ר אריאלי

13/03/2002 | 09:33 | מאת: רונן לא רופא ולא דני

אם אתה רוכב הרבה בהחלט יתכן קשר כזה. למיטב ידיעתי הלא מקצועית.

13/03/2002 | 09:41 | מאת: רונן

..

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת